• Vanaf € 30,00 verzenden wij gratis.
  • Ophalen is mogelijk in Zoetermeer
  • Vanaf 16:00 tot 22:00

Chronicle of Crimes , een digitaal bordspel of een analoge bordspel?

Het gaat hier dus duidelijk om een spel welke analoge en digitaal tegelijk is. Wij hebben er enorme zin in om te kijken wat dit spel te bieden heeft.

Chronicle of Crimes is uitgegeven door 999 Games en je kan het spel met 1-4 spelers spelen. De aangegeven leeftijd is 14 jaar, wij zijn benieuwd.

Wat ons opvalt bij dit spel zijn de aantal kaarten en de QR - codes die wij meteen in de doos tegen komen.

Hetgeen wat onwijs duidelijk is, dit moet een prachtig spel zijn en wij gaan de misdaad bestrijden.

Wat heb je nodig? Een smartphone of een tablet, hier ga je de app van het Chronicle of Crimes downloaden om het spel te kunnen spelen.

 

Het spel bestaat uit een "simpel" speelbord, een aantal locaties, personages en bewijsstukkaarten met QR-codes.  In de app die hebt gedownload lees je alle info die je nodig hebt voor bepaalde zaken. Maar, dan moet je wel de juiste codes scannen voor de bijbehorende personages. In de app vind je de codes die je kan scannen.

Het lijkt misschien ingewikkeld, maar wij zijn er achter dat dit het zeker niet is.

De tijd is schaars : bij elke gescande kaart word de klok 5 minuten voorruit gezet, een nieuwe locatie kost zelfs 20 minuten. De tijd is erg belangrijk, het kan je zomaar gebeuren dat het "hoofdkantoor"kan bellen met een volgende misdaad die moet worden opgelost.

Via de app worden er vragen gesteld die je gaat beantwoorden. Aan de hand van jouw antwoorden blijkt of je op het juiste spoor bent.

Goed nieuws, de app werkt perfect. Ben je een locatie aan het verkennen en draai je de telefoon alle kanten op,  draaien de beelden mee en ben je in staat het gehele gebied te verkennen en evt bewijsstukken te kunnen vinden. Wat helemaal mooi is, dit doe je dus gewoon met z'n allen...Door het spel te spelen worden de stappen duidelijk en zijn jullie in staat om de "crimes"op te lossen.

Dit is een coöperatief analoge digitale bordspel , naar ons bevinden zijn wij van mening dat je het spel het beste met 2 spelers kan spelen.

Met 4 spelers kan het zomaar gebeuren dat het gehele spel naar 1 speler word getrokken en de verhalen en misdaden voor de andere spelers wat vaag en saai worden. Je moet immers samen werken om de misdaden op te kunnen lossen.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.