• Vanaf € 30,00 verzenden wij gratis.
  • Ophalen is mogelijk in Zoetermeer
  • Vanaf 16:00 tot 22:00

Chronicle of Crimes is een zelfstandig coöperatief breinbreker spel van 999 Games.  Je speelt een gedeelte met kaarten en een gedeelte via de app, analoge en digitaal tegelijk. Alleen het idee al, fantastisch.

Chronicle of Crimes 1900 zegt het al, het spel speelt zich af in 1900 in de liefdesstad Parijs.

Jij bent de journalist Belle Époque en je bent uitsluitend geïnteresseerd moorden, ontvoeringen en berovingen. Gelukkig is je oom politieagent en hoor jij alle misdaden als eerst.

Bij het openen van het spel valt meteen het spelmateriaal op, waanzinnig mooi.

Het speel bestaat uit 103 kaarten, 9 tableaus en 1 gratis app.

Echte spelregels zijn er niet omdat het spel via de app heel duidelijk word.

Je speelt het spel met 4 scenario's die je in de app vindt, je speelt met  met 1-4 spelers vanaf 12 jaar.De leeftijd komt voort uit de toch wel gewelddadige scenario's .

Het gaat hier zoals gezegd om een coöperatief spel, je lost dus de misdaden samen op.

Met de verschillende kaarten speel je het spel. Op elke kaart staat een QR code die je met je smartphone etc kan scannen, de app verteld je vervolgens meer. Ook verteld de app  je iets over de personen van  plaats delict, vervolgens pak je de kaart van desbetreffende personen. Ook deze kaarten hebben een QR code, met behulp van die code praat je met deze personen en ontvang je je informatie die je nodig hebt. Deel deze info met je medespelers om de misdaad op te kunnen lossen. Op deze manier ga je van locatie naar locatie en komen steeds meer personen, evt daders en getuigen in beeld.

 

Het spel in combinatie met de app werkt perfect. De app is snel en overzichtelijk.

Het mooie aan het spel vinden wij dat je je laat mee slepen in het spel in je in het verhaal zit. Spannend spel welke je het best met 2-4 spelers speelt.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.