• Vanaf € 30,00 verzenden wij gratis.
  • Ophalen is mogelijk in Zoetermeer
  • Vanaf 16:00 tot 22:00

White Goblin Games

Gepubliceerd op 4 september 2023 om 16:11

White Goblin Games is een vooraanstaande uitgever van bordspellen in de Benelux.  Veel van de kaart - dobbel - en bordspellen zijn genomineerd en winnaar geworden van de nationale en internationale prijzen.

De spellen die door White Goblin Games worden uitgebracht zijn geschikt voor jong en oud.

Er zijn spellen die solo gespeeld kunnen worden, maar ook met maximaal 2 spelers , tot maximaal 4 spelers maar ook voor grotere groepen.

White Goblin Games heeft als motto : blije gezichten

Ouderwetsspelen.nl heeft als motto : samen gezellig aan tafel

Vandaar ook onze keuze White Goblin Games.

 

De 10 beste en leukste spellen van White Goblin Games:

 

1 - Qwixx Deluxe :

Qwixx Deluxe:
Bij Qwixx hoef je niet op je beurt te wachten - iemand dobbelt en iedereen kan de worp benutten! Hoe meer getallen je op je scoreblad aankruist, des te meer punten je krijgt. Qwixx kan in twee minuten worden uitgelegd en is spannend tot de laatste worp. Dobbel mee en laat je aansteken door de QWIXX-koorts!
Dit is de Deluxe versie van het spel Qwixx (winnaar Nederlandse Spellenprijs 2014 en genomineerd Speelgoed van het Jaar 2013). Deze versie bevat afwisbare scorebordjes en een zachte dobbelbodem voor oneindig veel speelplezier!

 

2 - The Mind : 

The Mind is meer dan een spel. Het is een experiment, een beleving, een eenvoudige, maar zeer bijzondere teamervaring. Als jullie het laatste level weten te voltooien, zullen jullie op een roze wolk zweven. Je mag niets bespreken met elkaar en op geen enkele wijze informatie met elkaar uitwisselen. Desondanks kunnen jullie als team toch elk level voltooien door jullie gedachten te verbinden en zo samen de overwinning te behalen.
Jullie vormen één team. In de eerste ronde (level 1) krijgt iedereen 1 kaart, in de tweede ronde (level 2) 2 kaarten, enz. In elk level moet je team alle kaarten in oplopende volgorde uitspelen. De kaarten moeten open op een stapel in het midden van de tafel worden gespeeld. Er is geen speelvolgorde: als je denkt dat je een kaart kunt spelen, dan mag je deze spelen. LET OP! Je mag niets over de kaarten in je hand zeggen. Er mag geen informatie worden uitgewisseld en er mogen geen geheime tekens worden gegeven.
The Mind is een uniek teamspel, waarbij je moet samenwerken zonder met elkaar te overleggen. Speel kaarten op volgorde uit, zonder de cijfers met elkaar te bespreken. Zet je “gezamenlijke klok” gelijk, zodat jullie op dat ritme kaarten uitspelen.

Voor 2-4 spelers
Vanaf 8 jaar
Spelduur ca 20 minuten

 

3 - Het verboden Eiland :

Aantal spelers: 2-4 spelers
Leeftijd: 8+ jaar
Gemiddelde speeltijd: 30 minuten

Inhoud van het spel

  • 58 kaarten, waaronder: 28 schatkaarten, 5x van iedere 4 schatten, 3x Het water stijgt!, 3x Helikoptervlucht, 2x Zandzakken, 24 overstromingskaarten en 6 avonturierkaarten
  • 24 dubbelzijdige eilandtegels
  • 6 houten pionnen
  • 4 schatfiguren: De Steen der Aarde, Het Standbeeld der Wind, Het Kristal van Vuur, De Kelk der Oceaan
  • 1 waterstand
  • 1 waterstandmeter

4 - Targi ( het spel voor 2) :

Een spel 1 tegen 1
De mannen ( Targi) van het woestijnvolk Toeareg bedekken in tegenstelling tot andere woestijnvolkeren kun gezicht. De vrouwen ( Targia ) van het woestijnvolk dragen geen sluiers.
Targi is een prachtig tactisch spel in zijn soort.
Je plaatst jouw pionnen op het speelveld en op elk snijpunt van 2 pionnen voer je een actie uit. Vanwege de verschillende kaarten in het spel weet je nooit welke actie je kan uitvoeren.
Het uiteindelijke doel van het spel is om zo veel mogelijk goud in handen te krijgen.
Spel :
De vrouwen zorgen voor de familie en de dieren en hebben het binnen de tent voor het zeggen. De families zijn in stammen verdeeld met de Imashaghen (edelmannen) aan het hoofd. Als leiders van een Toearegstam handelen de spelers in lokale (dadels en zout) en exotische (pepers) handelswaren. Met het goud en de andere voordelen die ze daarmee verkrijgen, breiden zij hun invloed uit. Elke ronde is er een nieuw aanbod. De handelswarenkaarten zijn een middel om je doel, het verkrijgen van de gewilde stamkaarten, te bereiken. Deze leveren je tijdens het spel namelijk een voordeel op en leveren aan het einde van het spel punten op. De speler die aan het einde van het spel de meeste punten heeft, wint het spel.

 

5 - Codenames :

Leeftijd 10+
Voor 2-8 spelers
Spelduur +/- 15 min

De twee rivaliserende geheime diensten kennen de geheime identiteit van de 25 spionnen. Hun teamgenoten kennen deze spionnen enkel bij hun codenaam.
Beide teams gaan met elkaar de strijd aan en proberen als eerste contact te leggen met hun spionnen. Elk hoofd van de geheime dienst geeft aanwijzingen door één woord te noemen dat van betrekking is op meerdere worden op tafel. Zijn teamgenoten proberen de woorden van hun kleur te raden zonder daarbij spionnen van de tegenstander aan te wijzen. En natuurlijk wil iedereen wil uit de buurt van de huurmoordenaar blijven.

 

6 - Terra Mystica : 

Spelers : 2-5
Leeftijd : vanaf 12 jaar
Spelduur ca 120 minuten

Terra Mystica is een strategisch spel met een eenvoudig spelprincipe waarbij geluk een kleine rol speelt. Je leidt één van de 14 volkeren die het terrein op het bord proberen te veranderen om er gebouwen op te bouwen. Aan de ene kant is het ongunstig als er andere spelers in de buurt zijn, omdat dit je uitbreidingsmogelijkheden beperkt, maar aan de andere kant is dit juist aantrekkelijk, aangezien dit in het spel een aantal voordelen oplevert. Dit spanningsveld maakt Terra Mystica uniek en daardoor zit je op het puntje van je stoel tot het einde van het spel.

7 - Everdell ( incl de uitbreidingen)

In de lieflijke vallei Everdell vind je een beschaving van boswezens. Deze beschaving groeit en bloeit. Zal de zon het helderste schijnen in jouw stad voordat de winter komt?
Everdell is een dynamisch bouw- en worker placementspel; leuk voor families en veelspelers !

In de lieflijke vallei Everdell, onder de Evertree, groeit en bloeit een prachtige beschaving van boswezens. De Evertree neemt je mee door de verschillende seizoenen van het jaar. Het is tijd voor verdere ontwikkeling en jij bent hiervoor aangewezen!

Verzamel bessen, stenen, hars en hout. Deze grondstoffen heb je nodig om je beschaving te laten groeien. Verwelkom de verschillende boswezens en laat je onderdompelen in de magische en wondere wereld van Everdell.
Spelers : 1-4
Leeftijd : vanaf 10 jaar
Spelduur is ca 60 minuten

 

8 - Imhoteb :

Imhotep, de eerste en meest bekende architect van Egypte
Kun jij net als Imhotep monumenten bouwen die eeuwen blijven staan? Je hebt schepen nodig om blokken steen te vervoeren naar de verschillende bouwplaatsen.
Maar je bent niet de enige die bepaalt waar de schepen met hun lading heen varen. Je tegenstanders hebben zo hun eigen plannen en proberen die van jou te dwarsbomen.
Er zal een heftige strijd ontstaan over de meest waardevolle ladingen met steen. Met tactisch vernuft en een vleugje geluk kun jij deze strijd winnen.

9 - Flamecraft :

In de wereld van Flamecraft worden kleine draken in winkels ingezet als ambachtslieden. Het brood bij de bakker wordt gebakken door een draakje en ook bij de juwelier word je geholpen door de schattige diertjes. Tijdens Flamecraft zet jij als vlammenmeester jouw draken in om de allergrootste en meest succesvolle vlammenmeester van de stad te worden.
Het doel van Flamecraft is om een zo hoog mogelijke reputatie op te bouwen door met je draken de verschillende winkels van de stad te bezoeken. In de stad van Flamecraft staan verschillende soorten winkels met elk hun eigen ambachten. Jij als vlammenmeester kunt jouw draken bij deze winkels inzetten om de draken te laten helpen in de verschillende winkels.

 

10 - Architecten van het Westelijk Koninkrijk - Expertbordspel

Architecten van het Westelijk Koninkrijk speelt zich af rond het jaar 850, tegen het einde van het Karolingische rijk. De spelers zijn architecten die indruk proberen te maken op de koning. Ze proberen hun aanzien te behouden door diverse gebouwen in door hem veroverde gebieden te bouwen. De spelers moeten grondstoffen verzamelen, leerlingen inhuren en een scherpe blik op hun mankracht houden. Het zijn verraderlijke tijden en de concurrentie zal niet stoppen om jouw proces te vertragen. Blijf je eervol of begeef je jezelf in gezelschap van dieven en handelaren op de zwarte markt?

Voor 1-5 spelers > vanaf 12 jaar > Speelduur ca 90 minuten

 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.