• Vanaf € 30,00 verzenden wij gratis.
 • Ophalen is mogelijk in Zoetermeer
 • Vanaf 16:00 tot 22:00
Gehele assortiment » Speluitleg + Video Bordspellen overig

De bordspellen van 999 Games zijn al jaren populair en behoren tot de beste en boeiendste bordspellen. Er zijn verschillende en uiteenlopende thema's en strategieën die je bijna zelf niet kan bedenken.

999 Games is een Nederlandse uitgever van bordspellen en kaartspellen. Het bedrijf is ontstaan in 1990 als postorderbedrijf en uitgegroeid tot een inheems groot bedrijf. Met de uitgave van de reeks Kolonisten van Catan werd het bedrijf bekend over de gehele wereld en wist onwijs veel bordspellen uit brengen.

999 Games heeft een aantal keren spellen uitgebracht die het spel van het jaar behaalden.


Catan 3D editie waar Catan tot leven komt.De spelregels zijn gelijk aan het basisspel en is te spelen met 3-4 spelers.

De doos komt binnen en het is al meteen, WOW wat ziet dit er leuk uit.

Aan de voorkant van de doos is een soort plastiekfolie waar je doorheen kan kijken. De afgewerkte miniaturen vallen meteen op. Zodra je doos hebt geopend val je van de ene verbazing in de andere. Wat is dit prachtig mooi bedacht en tot de puntjes af gewerkt.

Tijdens het spel, het bouwen van de straten, dorpen en steden, lijkt het net echt. Er rijzen echte wegen en nederzettingen uit de grond. De weides, bergen etc, zo mooi gemaakt.

Waar voor je geld. € 235,50 is een hoog bedrag, maar je hebt wel wat. Niet te evenaren.

Ben jij een liefhebber is dit zeker een aanrader

 

Hoe meer exemplaren je wilt bestellen hoe voordeliger het per spel wordt.

2e Exemplaar is : € 230,00

3e Exemplaar is € 227,50


Neem contact met ons op : info@ouderwetsspelen.nl 
De zoektocht naar El Dorado  is een spannend expeditie spel en valt onder de categorie deck buildingsspel

en is het spel van het jaar 2020 geworden

Voor 2-4 spelers vanaf 10 jaar

In het spel is het de bedoeling dat je zo snel mogelijk je weg gaat vinden naar het legendarisch stadje El Dorado. Maar zo gemakkelijk is dit niet, je moet door het dichte oerwoud en over kolkende rivieren. En als dit niet genoeg is kom je ook nog oog in oog te staan met onbekende stammen die in het oerwoud leven.

Speel je De zoektocht naar El Dorado voor de eerste keer?

Bekijk dan even de spelregels voor de verschillende moeilijkheidsgraden. Deze zijn ingedeeld in 3 verschillende categorieën, eenvoudig, gemiddeld en moeilijk. En als dat nog niet genoeg is zit er ook nog een grotvariant bij.

Speel als beginner de gemakkelijke variant om op deze manier bekend te raken met het spel en de spelregels. Lees de regels tijdens het spelen en niet vooraf, dat kan onoverzichtelijk overkomen terwijl dit niet het geval is. 

Heb je het spelbord neergelegd plaats je de soort blokkades tussen 2 terreintegels , wel eerst schudden. De rest van de blokkades leg je terug in de doos. Dit om te voorkomen dat je snel over het spelbord kan vliegen richting El Dorado.

De verschillende expeditiekaarten leg je op soort neer, er zijn 18 verschillende soorten, dit houd in dat je 18 stapels moet hebben liggen. Leg nu de 6 stapels met een zonnetje in de rechteronderhoek naast elkaar op het markttableau. De 12 stapeltjes zonder dit symbool komen boven het markttableau.

Tijdens het spelverloop speel je kaarten, je legt kaarten af en je trekt kaarten.

Ik zal je de gehele spelverloop besparen, als je alles klaar hebt gelegd en begint met spelen houd de spelregels bij de hand.

Is er één van spelers die El Dorado heeft bereikt start de laatste ronde. In de laatste ronde kan je nog een poging wagen om ook het plaatsje te bereiken. Zijn er meerdere spelers die het stadje heeft weten te bereiken, is de winner degene die de meeste blokkades heeft.

Wil jij El Dorado spelen met 2 spelers krijg je 2 speelstukken i.p.v. 1. Het mooie hier aan is dat bij elke beurt mag kiezen welk speelstuk je gaat verplaatsen. De winnaar is die met beide speelstukken El Dorado als eerste weet te bereiken.

Bij de spelregels zie je een aantal voorbeeldroutes die je na kan bouwen om zo het spel te leren kennen. De routes zijn opgedeeld in drie varianten, een makkelijke, gemiddelde en moeilijke routes.

Heb je het spel onder de knie is het leuk om de grotvariatie aan het spel toe te voegen. Er zijn bij deze variatie een aantal grotfiches toegevoegd met ieder zijn eigen eigenschap. Voor elke fiche staat exact vermeld welk voordeel je kan pakken. Een prachtige toevoeging voor dit prachtige spel. Een spel die het speelgoed van het jaar 2020 eer aan doet.


Wingspan is een vogelspel vol tactiek en spanning. Probeer de beste leefomstandigheden voor de vogels in je opvangcentrum te creëren. Elke vogel activeert een ketting van krachtige combinaties. Bouw jij het beste actiemotortje? Ook solitair te spelen, hier zijn extra spelregels aan toe gevoegd.

Wingspan is genomineerd tot spel van 2019 en genomineerd tot Nederlands spelenexperts 2019 en ook uiteindelijk de winnaar geworden.

Wingspan is niet alleen mooi om te zien maar ook nog eens een onwijs leuks spel.

Speel je Wingspan voor de eerste keer is het misschien handig om onderstaand uitlegvideo te bekijken.  De spelregels zijn vrij complex, vandaar handig om de video te bekijken.

Heb je de spelregels onder de knie is het een fantastisch spel.

Je gaat in Wingspan vogels verzamelen, elk met zijn eigen kracht. Je gaat eieren leggen en voedsel verzamelen. ( op elke vogelkaart staat ook uitleg van de vogels zelf, heel interessant) Wingspan basisspel speel je met 170 kaarten met vogels uit Noord - Amerika.

Het spel bevat  unieke vogelkaarten die met de verschillende bonuskaarten voor oneindige variatie zorgen.

Wingspan is een echte aanrader voor tactische spelers die van spanning houden.

Door je vogels slim met elkaar samen te laten werken, behaal je het meeste voordeel. Dankzij tactische combinaties scoor je zo meer eieren, kaarten of voedsel dan je tegenspelers. Er zijn dan ook een groot aantal manieren om punten te verzamelen. Wie na vier rondes de meeste punten heeft verzameld, wint het spel.

 Wingspan Europa: Op dit moment niet leverbaar

Ben jij gek op vogels en ben je op de hoogte van de spelregels van het basisspel en wil je meer uitdaging?

In deze uitbreiding maak je kennis met de vogels uit Europa terwijl je in het basisspel al kennis hebt gemaakt met de vogels uit Noord - Amerika. Om de spellen van Wingspan spannend te maken schud je de kaarten van het basisspel door de kaarten van de uitbreiding van Europa.

Wingspan  Europa is de eerste uitbreiding van het Wingspan basisspel waar de vogels nieuwe eigenschappen hebben en de interactie tussen de spelers vergroten.

 Sommige vogels kunnen profiteren van overtollig voedsel. Alle kaarten zijn zo ontworpen dat ze door de stapels van het
basisspel (en toekomstige uitbreidingen) kunnen worden geschud.
Deze uitbreiding bevat een extra doos om de groeiende verzameling vogels (actuele en nieuwe) te kunnen opbergen, 15 paarse ei miniaturen, extra voedselfiches en een scoreblok om de scores voor solo- en multiplayer spellen bij te kunnen houden.

Wingspan uitbreiding bevat 81 vogelkaarten die in Europa leven. Op elke kaart kom je interessante info tegen en handige weetjes van de vogels tegen.

Uitgifte van het spel : 2019


Wingspan Oceanië : Op dit moment niet leverbaar

Je hebt het basisspel van Wingspan al een aantal keren gespeeld? Dan word het tijd voor de 2e uitbreiding.
1-5 spelers vanaf 10 jaar.

Wingspan uitbreiding: Oceanië Als fanatieke vogelaar heb je inmiddels al de nodige ervaring opgedaan met de vele vogelsoorten in Wingspan. Je hebt kennis gemaakt met de vogels uit Noord - Amerika en de vogels uit Europa.

Op de kaarten staan nog leuke weetjes van de vogels vermeld zodat je er ook nog iets van leert. Dit is onwijs mooi bedacht.

Met de 3e uitbreiding van Wingspan Oceanië maak je kennis met de vogels uit Australië, New Zeeland en de vele eilanden er omheen.  Er zitten ook vogels bij die niet kunnen vliegen.

 Deze uitbreiding kent een nieuwe voedselsoort en een nieuwe kleur eieren, zodat je voor de nieuwkomers ook de juiste leefomstandigheden kunt creëren. Oceanië heeft een unieke biodiversiteit en overvloed aan plantaardige suikers.

De nieuwste voedselbron in deze 3e uitbreiding is Nectar.

 Voor elke vogeleigenschap of bonuskaart die betrekking heeft op vleugelwijdte gelden deze vogels als jokers. En de nieuwe ‘gele’ vogelkaarten geven je een sterke actie die aan het eind van het spel wordt uitgevoerd. Deze uitbreiding bevat daarnaast nieuwe speler tableaus, bonuskaarten en meer “einde ronde” doelen. Zorg dat jij aan het einde van het spel de beste combinatie vogels hebt en sluit het spel “zo trots als een pauw” winnend af. *Om deze uitbreiding te kunnen spelen, is het basisspel vereist.

Kun je de uitbreidingen met elkaar combineren? Alle Wingspan uitbreidingen vereisen sowieso het Wingspan basisspel. Daarnaast kun je Europa en Oceanië combineren en ze tegelijk toevoegen aan het basisspel
Zoek je een leuk bordspel voor 2 spelers? Stop dan met zoeken.  Aqualin is een spel met gemakkelijke spelregels en toch uitdagend.

Je probeert zoveel mogelijk dezelfde vormen of vissen bij elkaar te zoeken. Hoe meer jij bij elkaar hebt weten te sparen hoe meer punten het oplevert. Hartstikke gezellig en nog spannend ook.

Het spel kan uitstekend gespeeld worden vanaf rond de 8 jaar terwijl er aangegeven word vanaf 10 jaar.

Een leuk eenvoudig spel die je een aantal keer achterelkaar kan spelen. De spelduur is ca 20 minuten

Vanaf rond de 10 jaar voor 2 spelers!

Spelduur : 20 minuten
Tapestry bordspel, ( op dit moment uitverkocht, binnenkort weer leverbaar)

De spelregels zijn best kort waardoor je af en toe termen tegenkomt tijdens het spelen waardoor je aan het twijfelen kan raken. Maar, met een gezonde verstand heb je het snel door wat er bedoeld word.

Elk spel zal anders verlopen i.v.m. de geheime opdrachten die je telkens gaat uitvoeren ( je eigen beschaving gaat creëren) De spelduur is ca 90 minuten en je speelt dit prachtige spel met maximaal 5 spelers vanaf rond de 12 jaar.

Wil jij ook Tapestry aanschaffen? Dit is echt de moeite waard en een uitbreiding is er ook al. Deze is in 2020 uitgebracht en geeft nog meer variatie aan het spel.

 Tapestry uitbreiding Plannen en Complotten. Heb je Tapestry goed onder de knie en vind jij dit spel ook het einde? Dan is het misschien tijd voor deze uitbreiding. Plannen en Complotten is uitgegeven in 2020 en nu al razen populair.

Door het basisspel met deze uitbreiding te spelen word dit spel eigenlijk richting een expertspel. Ook de uitbreiding van Tapestry bevat prachtig mooi spelmateriaal tot in de puntjes uitgewerkt.

In de uitbreiding zit:

 • 7 Extra Miniaturen
 • 15 Extra Tapijtkaarten
 • 10 Extra Beschavingstableaus
 • 4 Ruimtetegels (eigenlijk 5, want 1 tegel is een vervanger van een tegel uit het basisspel)
 • 5 Bezienswaardigheidskaarten, 12 Bezienswaardigheidsfiche en een Buidel zijn nieuw toegevoegd.
 • Door de 10 nieuwe beschavingen die aan het spel zijn toegevoegd krijgt het spel nog meer variatie. Je kunt nu bijvoorbeeld ook kiezen uit Aliens, Spionnen, Schatzoekers of Knutselaars.
 • De spelregels zijn niet echt aangepast, maar de variatie van het spel is enorm gestegen.
 • Ben jij er klaar voor? Ook dit is zeker een aanrader voor de liefhebbers.

Tapestry uitbreiding Plannen en Complotten voor 1-5 spelers vanaf rond de 12 jaar.
De uitbreiding is een leuke aanvulling op het spetaculaire basisspel Tapestry.
In deze uitbreiding worden er nog meer nieuwe strategieën gesmeed in jouw nieuwe beschaving. Het leuke aan deze uitbreiding is de betere interactie met je tegenspelers.
Nieuwe strategieen komen aan bod om de gebieden van je tegenspelers te veroveren. In deze uitbreiding zitten bovendien nieuwe bezienswaardigheden, beschavingen, ruimtegels én speciale regels voor een solo-campagne met 5 spannende scenario’s over het Lot van Atlantis.
Deze uitbreiding bevat 5 nieuwe scenario's.

 

Uitleg:

Tapestry: Plannen en Complotten Deze uitbreiding biedt meer dan slechts een paar kleine aanpassingen en scenario's. Door te streven naar een perfecte balans en hoge herspeelbaarheid word je nog meer uitgedaagd dan voorheen om nieuwe strategieën te smeden om jouw beschaving tot de sterren te laten reiken. Met de nieuwe tapijtkaarten biedt Tapestry: Plannen en Complotten bovendien meer interactie tussen de spelers. Vooral in het veroveren van elkaars gebieden zijn er veel nieuwe mogelijkheden beschikbaar. In deze uitbreiding zitten bovendien nieuwe bezienswaardigheden, beschavingen, ruimtegels én speciale regels voor een solo-campagne met 5 spannende scenario’s over het Lot van Atlantis. Waarom wil je dit spelen? -Bevat meer spelmateriaal voor nieuwe strategische uitdagingen. -Nog meer interactie en een verbeterde balans tussen de spelers. -Vijf verschillende scenario’s voor een spannende solovariant


Tapestry: Kunst en Architectuur Til je beschaving naar een hoger niveau! Deze tweede uitbreiding van Tapestry draait om kunst en cultuur. Het spel wordt uitgebreid met een nieuw ontwikkelingsspoor genaamd “kunst”. Het kunstspoor maakt gebruik van een nieuwe 20-zijdige dobbelsteen, die ook voor het ontwikkelingsspoor voor wetenschap wordt gebruikt. Ook kun je de vaste inkomenssporen van je beschaving opwaarderen door middel van nieuwe inspiratietegels. Verder heeft deze uitbreiding nieuwe beschavingstableaus, tapijtkaarten en technologiekaarten. Ook zijn er nieuwe miniaturen en nieuwe, geavanceerde versies van de hoofdstedentableaus. Daarnaast bevat Kunst en Architectuur aanpassingen voor een aantal beschavingstableaus van het basisspel. Waarom wil je dit spelen? •Uitbreiding op Tapestry met veel extra’s •Kunst als nieuw ontwikkelingsspoor •Nieuwe miniaturen, beschavingen en hoofdsteden
Agricola is geen moelijk spel en de spelregels zijn eenvoudig. Deze editie eerder bekend als Agricola: de Expert editie.

Je speel het spel met 1-4 spelers vanaf 12 jaar


Wat het spel spannend maakt is dat je moeilijke beslissingen moet nemen en er heerst een bepaalde druk onderling de belangen van alle spelers.
Agricola is dan ook een spel die past in de categorie strategisch bordspel.
e hebt aan het begin van het spel niet meer dan een houten huis met 2 kamers, waarin 2 gezinsleden wonen. Je beschikt over een scala aan mogelijkheden om door middel van huisuitbreiding, landbouw en veeteelt een comfortabel leven op te bouwen. Je verzamelt grondstoffen zoals hout en leem, breidt je gezin uit en zorgt voor voldoende voedsel voor iedereen. Je ploegt akkers en beplant deze met graan en groente. Ook houd je schapen, varkens en runderen.
Verder krijg je 14 unieke ambachten en kleine investeringen, die jou kleine voordelen in het spel opleveren. Omdat het spel 96 van die kaarten bevat, is geen spel hetzelfde!
Heb jij je erf het best ontwikkeld, dan scoor je de meeste punten en win je!

Deze nieuwe versie van Agricola bevat niet alleen de beste kaarten uit het originele spel, maar ook veel nieuwe. De houten fiches zijn vervangen door miniaturen en de tableaus zijn zeer praktisch vormgegeven. De speelborden kunnen nu als een puzzel aan elkaar worden gekoppeld. Verder zijn de kaarten beter uitgebalanceerd en bevat de handleiding verschillende varianten en spelregels om een campagne te kunnen spelen. Deze versie stond eerder bekend als Agricola: de Expert editie.

Uitverkocht

Speciale uitbreiding voor het succesvolle bordspel Agricola. Bevat kaarten met specifieke Nederlandse en Vlaamse eigenschappen. Verder zitten er in de doos groente- en graanminiaturen en de uitbreiding "Seizoenen"! Uitbreiding op Agricola Basisspel , niet op de familie-editie.

 

Deze nieuwe uitbreidingsset bevat 240 nieuwe kaarten, die in combinatie met het basisspel kunnen worden gebruikt. Deze zijn onderverdeeld in 3 decks: Nederland, Vlaanderen en Wallonië.

Je kunt de kaarten met specifieke ambachten en kleine investeringen uit Nederland en België door die van het basisspel schudden, maar het is ook mogelijk om uitsluitend de kaarten uit deze uitbreiding te gebruiken. Verder vind je in de doos groenteminiaturen ter vervanging van de groentefiches uit het basisspel, en met het stickervel kun je de verschillende onderdelen van het spel versieren.

Deze set bevat daarnaast de kleine uitbreiding "Seizoenen", die de uitdagingen, die bij de verschillende jaargetijden horen, simuleert.

Kortom: nog meer variatie met Agricola: De Lage Landen!

Inhoud:

 • 240 speelkaarten
 • 45 groenteminiaturen
 • 1 stickervel
 • Uitbreiding Seizoenen
 • spelregels

Spelers : 2-4 

Leeftijd 12-99


Marco Polo een strategisch bordspel van 2012.

Het is een strategisch bordspel voor 2-4 spelers vanaf rond de 12 jaar. Met Marco Polo ga je op ontdekkingsreis met behulp van dobbelstenen.

Om Marco Polo te kunnen winnen is niet alleen strategie nodig maar ook geluk. Waarom? Omdat je afhankelijk bent tijdens het uitvoeren van acties van de dobbelstenen.

De spelregels die in het spel zijn bijgevoegd en duidelijk omschreven. Wil je het spel met 2 spelers spelen staat ook hier duidelijk omschreven wat je moet doen en hoe het spel te beginnen.

Je kunt tijdens het spel reizen maar om te winnen is dit niet echt noodzakelijk. Uiteindelijk gaat het om de puntentelling, door handelscontracten aan te gaan kan je veel punten verdienen.

Kijk dus per spel welke strategie voor jouw het beste is.

Het lijkt misschien nu wel een beetje onduidelijk maar als je met het spel gaat  beginnen word de bedoeling van het spel snel duidelijk.

Omdat je per spel een andere tactiek kan toepassen zal je zien dat je niet uitgespeeld raakt en elk spel weer apart en uniek is.

Marco Polo spel is in 2016 uitgeroepen tot speelgoed van het jaar en is onder de categorie Expertspel gezet.

International Gamers Awards 2015 – Winnaars
Deutscher Spiele Preis 2015 – Winnaar
Golden Geek Awards 2015 – Nominaties
Nederlandse Spellenprijs 2016 – Expertprijs WinnaarMarco Polo uitbreiding Venetië is het speelgoed van het jaar 2021 geworden.
De uitbreiding van Marco Polo bevat spelmateriaal waardoor deze strategische uitbreiding gespeeld kan worden met 5 spelers.
De stad Venetië voegt een speelbord toe met locaties in de stad, waar je extra handelsposten kunt zetten met alle voordelen van dien. De module De Reisgenoten geeft je de mogelijkheid om persoonlijkheden met krachtige eigenschappen in te zetten. Zo wordt Marco Polo nog uitdagender!

 

Marco Polo voor 1-5 spelers vanaf 12 jaar


My City een vrij nieuw spel, officieel uitgebracht in januari 2021. Je speelt het spel met 2 -4 spelers vanaf 10 jaar. De spelduur is ca 30 minuten.

Wederom een prachtig spel van auteur Reiner Knizia. Het spel word gespeeld met 2-4 spelers vanaf 10 jaar. Hou jij van puzzelspellen en Tetris, dan ben je hier zeker aan het goede adres. De spelregels voor het spel zijn best eenvoudig : schud de bouwkaartenstapel en draai 1 kaart om. Het gebouw op die kaart moeten alle spelers bouwen. Let wel, het eerste gebouw moet altijd grenzen met een zijde aan de rivier
Volgende gebouwen moeten ook altijd met een zijde grenzen aan gebouwen die al gebouwd zijn en je mag helaas niet over de rivier heen bouwen. Ook mag je geen gebouwen bouwen over het bos of gebergte heen. Op deze manier worden de gebouwen neergezet en bouw je aan jouw eigen stad. Helaas komt het ook voor dat de stukken die je zou moeten plaatsen niet passen, net als bij Tetris, dan kan je passen, dit kost je wel punten. Zijn de laatste gebouwen gebouwd kijk je met je medespelers naar de scores:

Elke boom is 1 punt waard
Elke steen is 1 minpunt waard
Elk overgebleven lichtgroen vlak is 1 minpunt waard. Het spel bevat in totaal 8 hoofdstukken met per hoofdstuk 3 spellen. Dit zijn dus 24 spellen en kan wel 1,5 uur duren. Na deze 24 spellen kan je pas zien wie de winnaar is. Tot slot, wij vinden dit spel helemaal geweldig en vinden het prachtig om tijdens het spel continu keuzes te maken, en nu maar hopen dat deze keuzes de juiste zijn.

My City is uitgegroeid tot een noemenswaardig spel omdat dit nieuwe spel erg toegankelijk is.  En wat het mooie is, het is ook al uitgeroepen tot het spel van het jaar 2021. 

 

My City speel je met 2-4 spelers vanaf 10 jaar.

Spelduur : ca 30 minutenScherp geprijsd

Spelers : 2-4

Leeftijd 12 jaar

Spelduur ca 60 minuten


Taveernen van de Oude Stad is een mix van een Deckbuildingsspel en een dobbelspel.

Je bent je eigen waard in je Herberg. Je gaat elkaar, (drinkebroers en edellieden beconcureren) en zorgt er voor dat je de juiste investeringen maakt om de beste kroeg in de stad te maken.

Je trekt als waard nieuwe klanten aan en af en toe ook een edelman, die roem in de hand werkt. Je zult ook moeten investeren in tafels, personeel moeten werven en leveranciers van het goudkleurige vocht moeten vinden. Iedere ronde werpen en kiezen de spelers dobbelstenen en geven deze door aan hun buurman. De dobbelstenen bepalen welke bieren je tapt en uitschenkt. Schenk je je vaste gasten aan de bar weer in of kies je die rijke stinkerd daar in de hoek?

Uiteindelijk gaat het om overwinningspunten, die na 8 speelronden de overwinnaar bepalen. Naast het basisspel zijn er nog 4 modules, die op elkaar doorbouwen en meer uitdaging – en speelplezier.De uitbreiding Kamer Vrij komt met vier nieuwe modules, waarmee je nog meer variatie in dit spel aan kunt brengen. De vier modules introduceren nieuwe spelregels en thema’s. Met module A kun je je eigen wijnkelder installeren. Met module B laat je je gasten in jouw taveerne overnachten. Met module C kun je speciale kroegbazen inzetten en met module D krijg je te maken met de burgemeester van de Oude Stad, die haar gemeente in een heus toeristenoord wil veranderen. De nieuwe modules kunnen op tal van manieren met het basisspel worden gecombineerd. Dit zorgt voor eindeloos veel speelplezier in het uitgaansgebied van de Oude Stad! Uitsluitend te spelen in combinatie met het basisspel “De Taveernen van de Oude Stad”.

2-4 spelers vanaf 12 jaar.


Eenmaal per jaar komen in Kakelenburg de beste wonderdoktoren en beunhazen samen om drankjes tegen zweetvoeten, heimwee, de hik en liefdesverdriet te brouwen. Iedere kwakzalver kookt hier echter zijn eigen soep. Iedere speler trekt zolang ingrediënten uit zijn eigen, in de loop van het spel zelf samengestelde, voorraadbuidel totdat hij denkt dat zijn drank perfect is. Maar pas op: een paar knalerwten en de hele drank ontploft. Het is dus beter om op tijd te stoppen en een kleinere portie te koken om zo met de opbrengst ervan kostbare ingrediënten aan te schaffen. Zo vult de voorraadbuidel zich met steeds meer nuttige ingrediënten, waardoor de volgende drank wellicht nog beter wordt en meer punten oplevert. In dit spel met meer dan 2000 combinatiemogelijkheden wordt het beproefde deckbuildingssysteem gecombineerd met het populaire “push your luck”-mechanisme.

 


 • De Kwakzalvers van Kakelenburg De Kruidenheksen is de uitbreiding van het populaire bordspel de Kwakzalvers van Kakenburg. Heb je in het basisspel te maken met wonderdokters die allerlei kwalen gaan verhelpen komen er in de uitbreiding 12 kruidenheksen bij.

  Dit zijn 12 unieke Kruidenheksen die verdeelt zijn over 3 niveaus : brons, zilver en goud.

  Het basisspel kan je met maximaal 4 spelers spelen terwijl deze uitbreiding spelmateriaal voor een 5e speler omvat. Maakt het net weer iets leuker. Zoals vermeld zijn aan het spel 12 kruidenheksen aan toe gevoegd en een nieuw kruid, het narrenkruid. Tevens vind je als speelmateriaal  nieuwe overloopschalen en  8 nieuwe ingrediëntenboeken.

  Een prachtige toevoeging aan het basisspel van de Kwakzalvers van Kakelenburg. Alles speelmateriaal van de uitbreiding De Kruidenheksen passen met gemak in de doos van het basisspel, niet verkeerd.Voor 2-4 spelers vanaf 10 jaar.!

In deze uitbreiding word je als speler,de alchemisten, bezocht door patiënten met wonderlijke ziektes.
Elke speler zoekt zijn eigen patiént uit en gaat deze behandelen.

Elke speler heeft als medicijn een speciale essentie nodig en de wonderdranken die in hun alchemistenketel word gemaakt krijgt hier extra bijzondere bonussen voor.
 De patiénten krijgen de beste toversoep om hun uit hun leiden te verlossen
Het spel bevat 20 nieuwe waarzeggerijkaarten en 2 nieuwe ingrediëntenboeken voor het narrenkruid.

 • 5 alchemistenpistons,5 essentiefiches,8 patiëntenfiches
 • 8 patiëntentableaus,2 ingrediëntenboeken (dubbelzijdig)
 • 20 essentiekaarten,20 waarzeggerijkaarten,
 • 40 knalerwtenfiches,30 narrenkruidfiches,de spelregels

Leid jij samen met je tegenspelers de koning tot een glorieuze toekomst?

Een interssant spel in een verhaal gegoten. Ben jij een liefhebber van bordspellen en vooral van tactische bordspellen dan is dit misschien wel iets voor jouw. In King,s Dilemma adviseer jij de koning. Zie het zo, in het alledaagse leven kom je dingen tegen tussen goed en slecht. Iemand steelt iets uit de winkel omdat anders zijn/ haar kind niets te eten heeft. Wat doe je, geef je degene aan? Kijk je gewoon weg? Spreek je degene aan? Help je degene misschien met een goede raad? Wat doe je? Zo gaat het dus ook in dit fantastische bordspel, je staat steeds voor dilemma’s om de koning te adviseren wat hij moet gaan doen in bepaalde morele kwesties. Welke keuze je ook maakt in het spel, het heeft direct invloed over de gehele spelverloop. Het artwork van het spel is fantastisch te noemen. Overal is aan gedacht. De spelregels zijn duidelijk omschreven van ca 6 bladzijdes. Het spel bestaat uit een landkaart, een speelbord, 12 schermen, 21 kaarten, 75 enveloppen, bijna 200 stickers en net zoveel fiches. Je hebt het spel binnen 10 minuten opgebouwd. Wij vinden het een geweldig spel. De Spelduur is gemiddeld een uur en je kan King,s Dilemma met 3-5 spelers spelen vanaf 14 jaar


Pendulum, je opent de doos en je ziet....heel veel. Een dubbelzijdig speelbord, kaarten, veel spelmateriaal, zandlopers en......een overzicht van hoe het spel voor te bereiden. Op de uitleg van de voorbereidingen staat exact hoe het spelbord en het spelmateriaal te plaatsen en welk spelmateriaal naar welke speler gaat.

Pendulum speel je in 4 rondes en de bedoeling is zoveel mogelijk punten te scoren. In elke ronde worden er acties uitgevoerd die perfect staan omschreven in de spelregels.

Indien ik van plan zou zijn om hier de spelregels te schrijven zou ik even bezig zijn. Dit ga ik dus ook overslaan.

De regels kunnen wel overweldigend overkomen maar dit valt reuze mee. Degene die graag strategische bordspellen spelen zijn met dit spel op de goede plaats. Pendulum is 100% een strategisch spel, geluk komt er niet in voor.

Hieronder een video om je alvast op weg te helpen.

Voor 1-5 spelers vanaf 12 jaarMenara is een leuk bouwspel waar je probeert een zo een hoog mogelijke toren gaat bouwen.

De toren, tempel bouw je gezamenlijk met maximaal 4 spelers vanaf rond de 8 jaar. Het spel begint met 3 platformen waar de toren opgebouwd gaat worden. De platformen moeten elkaar raken.
Kies de moeilijkheidsgraad van de bouwtekeningen. De bouwtekeningen variëren van gemakkelijk naar moeilijk.
De gemakkelijkste bouwtekening telt niveaus. Hoe moeilijker de bouwtekening hoe hoger de niveaus.
Weet je welke bouwtekening jullie willen na bouwen krijgt elke speler zijn pilaren van verschillende kleuren. Bouw volgens de bouwtekening zoveel mogelijk pilaren weg. Heb je bv het eerste plateau volgebouwd pak het volgende en leg je deze op de pilaren. Let wel op, een verkeerde beweging kan je hele creatie laten instorten.
Menara is een behendigheidsspel die niet snel gaat vervelen. Gezien de vrij gemakkelijke spelregels is het leuk om jongere kinderen mee te laten spelen.
Het is een spel voor het hele gezin, waarin zowel tactiek als behendigheid een grote rol speelt.


Inhoud:

 • 76 pilaren
 • 1 buidel
 • 1 kamp
 • 35 bouwtekeningen
 • 6 bouwlaagkaarten
 • 18 tempelvloeren
 • de spelregels

Voor 1-4 spelers vanaf 8 jaar

Spelduur : ca 45 minuten


Snel!

Omschrijf de namen op het kaartje zo, dat je teamgenoten er zoveel mogelijk correct raden. Dat mag je doen hoe je maar wilt, maar zonder de namen zelf te noemen en zonder gebruik te maken van “klinkt als”-tactieken. Klaar en Start!! Hilarisch en zenuwslopend!
30 Seconds, het uitdagende spel waarbij je snel moet denken en net zo snel moet praten, garandeert uren speelplezier met jouw familie en vrienden. Het wordt zeker supergezellig!


Voor 3-4 spelers vanaf 12 jaar!


Spelers : 3-28

Leeftijd : 12-99

Spectaculair partyspel voor teams met alledaagse begrippen. Fantastisch op feestjes en partijen.

De spelers vormen teams. Een van jullie probeert binnen 30 seconden zoveel mogelijk van de 5 begrippen op een kaartje te omschrijven. Hoe meer begrippen je teamgenoten
raden, des te meer velden jouw team op het speelbord vooruit mag. Een dobbelsteenworp kan daar nog verandering in brengen. Bereikt jouw team als eerste de finish?

Deze speciale editie bevat begrippen die in het leven van alledag voorbijkomen. Daardoor is 30 Seconds Everyday Life ook geschikt voor jongere kinderen!