Gehele assortiment » Speluitleg + video’s Catan

#Catan bordspellen en video speluitleg


Starten met Catan

Een introductie om je op weg te helpen

 

Wat maakt Catan nou zo leuk?

Het begint met het onderhandelen. Als speler heb je voortdurend interactie met je tegenspelers en je hebt ook onderlinge hulp nodig om je doel te kunnen bereiken. Het  is de bedoeling dat je wegen, dorpen en steden gaat bouwen. Om deze de kunnen bouwen heb je grondstoffen nodig. Er zijn 5 verschillende grondstoffen: hout, wol, graan, steen en erts.

Bij elke beurt kan je grondstoffen verzamelen om deze weer in te ruilen voor het bouwen van jouw straten, dorpen, gebouwen, kerken, havens etc. Als een medespeler een grondstof echt nodig heeft kan je deze aan je medespeler verkopen, let wel, verkoop goed. Jij hebt niets nodig maar jouw tegenspeler wel.

Hoge herspeelbaarheid:

Elk potje wat je met Catan gaat spelen is anders. Je weet nooit waar je beland, hoeveel grondstoffen je kan verzamelen of kopen. De duur van het spel perfect, niet te lang en ook niet te kort.

Het spelbord bestaat uit losse tegels, deze worden willekeurig neergelegd. Het bordspel zal dus bij elk spel er anders uit zien.

 

Dwars zitten:

Bij elk potje kan je je medespeler behoorlijk dwars zitten. Zo kan je er voor kiezen om geen grondstoffen met een bepaalde speler niet te gaan ruilen.

Ook kan je, als je een 7 hebt gegooid de Rover verplaatsen op een tegel van je tegenspeler. Deze zal van deze tegel geen grondstoffen meer krijgen. Let wel, ook je tegenspeler kan een 7 gooien en jouw behoorlijk dwars gaan zitten.

 

Laat het spel maar beginnen en veel plezier.

 

Pre Order Catan 3D editie.

De nieuwste editie van Catan: 3D Catan brengt het eiland van Catan tot leven.  De landtegels zijn bij deze editie driedimensionaal. De tegels van de  bossen, weiden en bergen zijn vervangen door miniaturen waardoor het spel een nieuwe unieke belevenis krijgt.

Zelfs de ruilhavens zijn driedimensionaal. Ook zijn alle kaarten vervangen door nieuwe illustraties. In het geheel is het speel veel leuker geworden.

Wegen bouwen, dorpen stichten en steden neerzetten is dankzij deze 3D-wereld uniek om te zien.

 

Speciale tijdelijke aanbieding: Nu € 269,95 per spel

 Heb je interesse in 2 spellen zijn de kosten per spel € 259,49   ( totaal € 514,98)
Heb je interesse in 3 spellen zijn de kosten per spel € 254,99  ( totaal € 752,97)

 

Vanaf september  zijn de spellen te koop voor de reguliere prijs van € 279,99

De uitbreidingen van Catan:

Zeevaarders

Zeevaarders is te combineren met

Catan zeevaarders 5-6 spelers

Catan Steden en Ridders 2-4 spelers

Catan Steden en Ridders 5-6 spelers

Catan Kooplieden en Barbaren 2-4 spelers

Catan Kooplieden en Barbaren 5-6 spelers

Catan Schatten, Draken & Ontdekkingsreizigers

Catan de legende van de Zeerovers

Bij deze uitbreiding moet je wel in het bezit zijn van het basisspel voor 2-4 spelers en de uitbreiding basis voor 5-6 spelers.

Bouw schepen, hijs de zeilen en verover de prachtige archipel van Catan. Negen ontdekkingsreizen wachten op de kolonisten van Catan. Deze uitbreiding kan worden gecombineerd met Steden & Ridders en Kooplieden & Barbaren.

In de Zeevaarders vaar je over de zee en ontdek je nieuwe eilanden. Het spel bevat dus buiten de bekende landtegels en zeetegels. Vaar jij als eerste over de ruwe zee en ga jij je vestigen op een van de eilanden krijg je extra overwinningspunten. Zorg er dus voor dat je je tegenspelers te slim af bent.

 


Catan Steden en Ridders 

Te combineren met

 • Catan Steden & Ridders 5/6
 • Catan Schatten, Draken & Ontdekkingsreizigers
 • Catan Zeevaarders
 • Catan Kooplieden & Barbaren
 • Over deze uitbreiding

  Bloeiende handel brengt welvaart voor Catan. Maar pas op! Al deze rijkdom trekt ook barbaren aan. Tijd voor de ridders van Catan om te laten zien uit welk hout ze gesneden zijn!

 •  

  Het spelmateriaal uit het basisspel word gebruikt met uitzondering van de ontwikkelingskaarten en de  grondstofkaarten. Ook is er een grootste Riddermacht en een extra dobbelsteen.

 • Bij elke beurt word er bij Catan Steden en Ridders met 3 dobbelstenen gegooid, 2 met kleuren en 1 speciale voorzien van 3 barbaren, 1 handel, 1 politiek en 1 wetenschap. Gooi je een barbaar dan komt het schip dichterbij. Gooi je een ander plaatje en kleur word bepaald welke grondstoffen je krijgt. Ook zijn er bij deze uitbreiding 3 handelswaren: geld, papier en doek toegevoegd. Leverde in het basisspel elke stad 2 grondstoffen op, bij Steden & Ridders geldt dat alleen nog voor graan en leem. Bij de overige grondstoffen krijg je in plaats van 2 grondstoffen maar 1 grondstof en daarnaast 1 handelswaar.
 • Ook in Steden en Ridders bouw je net als bij het basisspel straten ,dorpen etc.
 • Minder geluk, meer strategie | Voor de gevorderde spelers | Aanvullende handelswaren, zoals munten en papierCatan Kooplieden en Barbaren

Te combineren met

 • Catan Kooplieden & Barbaren 5/6
 • Catan Zeevaarders
 • Catan Steden & Ridders
 • Over deze uitbreiding

  De uitbreiding Kooplieden & Barbaren wordt gekenmerkt door variatie. Speel 4 verschillende varianten of scenario’s waar Catan kennis maakt met rivieren, visserij, het bouwen van kastelen en de strijd met Barbaren. Dit spel bevat daarnaast een variant voor twee spelers.

  Variant voor twee spelers | Nieuwe speelervaring door nieuwe elementen | Verschillende varianten en scenario’sCatan Piraten en Ontdekkers

Uitsluitend te combineren met het basisspel van Catan

Over deze uitbreiding

Uitgezonden door de Raad van Catan gaan jullie op zoek naar onbekende gebieden om nieuwe buitenposten te bouwen. Dat belooft wat: het beetje informatie dat beschikbaar is, geeft aan dat er rijke visgronden, inheemse dorpen en gevaarlijke piratenjachten tot voorbij de horizon op je wachten.

Deze uitbreiding kan niet met andere uitbreidingen worden gecombineerd en is geschikt voor maximaal 4 spelers.

In deze uitbreiding staat het ontdekken van nieuwe gebieden centraal. Elke speler krijgt in deze uitbreiding opdrachten om met schepen eilanden te verkennen en nederzettingen stichten.

Catan Piraten en Ontdekkers speel je met 4 verschillende scenario's. Zo kun je ook kiezen voor met missies. Je moet piratendepots veroveren, vis vangen voor de raad van Catan of specerijenhandel voeren.

Begin Catan Piraten en Ontdekkers met het 1e scenario en speel vervolgens achterelkaar de 4 scenario's uit. Het beste is om tijdens het spelen te spelregels er naast te leggen. Makkelijk te begrijpen en leuk te spelen.

Met verschillende scenario’s | Combineer alle missies voor een uitgebreid spel | Ontdek onbekende gebieden in het verre oostenDe legende van de Zeerovers:

Te combineren met het basisspel van Catan  in combinatie met de Catan Zeevaarders.

 

Het is zeventig jaar na de aankomst van de eerste kolonisten op het eiland. De bewoners van Catan vestigen zich in grote delen van Catan en beginnen hun omgeving per schip te verkennen. Jij staat aan het hoofd van één van de clans op Catan. Op een dag verschijnen er buitenstaanders aan de kust van Catan. Schipbreuk! Waar komen ze vandaan en wat is er met hen gebeurd? Zo begint het verhaal…

Catan de legende van de Zeerovers bevat 4 scenario's die je door kan spelen. Ook kan je als je wil de scenario's los van elkaar spelen.

Herbeleeft deze opwindende Catan-legende!

Het basisspel en de uitbreiding Zeevaarders zijn vereist. Deze uitbreiding is niet met andere uitbreidingen te combineren.

In campagne of los te spelen | Voor fans van Catan met Zeevaarders | Verschillende scenario’s


Catan Schatten ,Draken en Ontdekkingsreizigers:

Te combineren met het Catan basisspel,

Catan de Zeevaarders

Catan Steden en Ridders

Over deze uitbreiding

Hijs de zeilen, ontdek nieuwe eilanden en ga op zoek naar schatten.

Vind jij het leuk om de uitbreidingen ´Zeevaarders ‘Steden & Ridders te combineren’? Wil jij nog meer speelmateriaal en de mogelijkheid om je eigen scenario´s te ontwerpen? Dan is uitbreiding “Schatten, Draken en Ontdekkingsreizigers” zeker iets voor jou!

Met het aanvullende speelmateriaal van deze uitbreiding kun je, als je het basisspel en “Zeevaarders” bezit, de horizon van Catan uitbreiden en verschillende spannende scenario’s beleven. Het basisspel, Zeevaarders en Steden & Ridders zijn vereist.

Maak Catan nog uitdagender | Scenario’s die in de online Catan-versie al bestaan | Ontwerpen nu ook zelf scenario’s


Uitbreidingen voor 5-6 spelers

Met deze uitbreidingen speel je Catan met 5-6 spelers.

Hier bij heb wel het basisspel nodig en de evt bijhorende uitbreidingen voor 2-4 spelers.Bij vragen schroom niet om deze te stellen.

Gebruik hier voor het onderstaande contactformulier