Gehele assortiment » Speluitleg + video's Dominion

Dominion is een kaartspel dat ontworpen werd door Donald X. Vaccarino. Het spel werd in 2008 voor de eerste keer uitgegeven. Naast de Engelstalige versie van het spel, uitgegeven door Rio Grande Games, wordt het spel uitgegeven in verschillende andere talen. De Nederlandstalige versie wordt uitgegeven door 999 Games.

 

Met het spel Dominion probeer je zo sterk als mogelijk een Deck te formeren. Het is de bedoeling dat jij aan het einde van het spel de meeste punten hebt. Je schaft in het spel kaarten aan om deze ook weer uit te geven om de meeste punten te verzamelen.

Dominion speel je met 2-4 spelers. Het spel duurt ca 30 tot 60 minuten.

Het spel is geschikt vanaf 7 jaar, vrij gemakkelijke spelregels.

 

Het basisspel van Dominion bevat 252 verschillende actiekaarten. Bij het begin kiest elke speler 10 actiekaarten. Ben jij een beginnende Dominion speler?

Kies dan de actiekaarten kelder, slotgracht, dorp, werkplaats, houthakker, smidse, verbouwing, militie, markt en mijn.

De inbegrepen Geldkaarten hebben een waarde van 1,2 of 3 punten. De puntenkaarten hebben een waarde van 1, 3 en 6 punten.

Speel het spel om de beurt met de klok mee. De speler die aan de beurt is speelt  een actiekaart , deze actie moet vervolgens ook worden uitgevoerd. Vervolgens neemt de speler een kaart van de voorraadstapel. Vervolgens word de gespeelde kaarten en de handkaarten op een eigen stapel gelegd, de speler trekt vervolgens 5 nieuwe kaarten van de voorraadstapel. Dit herhaald zich vervolgens bij elke speler.

Is de voorraadstapel kaarten op,  de eigen aflegstapels worden bij elkaar gevoegd en vormen de nieuwe voorraadstapel.

Mooi om te weten:

 • Dorp: De speler mag een extra kaart trekken en meteen twee actiekaarten spelen.
 • Houthakker: De speler mag nu een extra kaart aanschaffen, er mag dan ook extra geld uit worden gegeven (+2).
 • Mijn: Je vernietigt een geldkaart uit je hand (de kaart gaat meteen uit het spel) en dan krijg je een hogere geldkaart van de voorraad in de hand.
 • Militie: Er wordt een aanval uitgevoerd, alle tegenspelers moeten dan hun aantal handkaarten terugbrengen tot drie. Kan een speler een slotgracht uit zijn hand tonen? Dan is deze speler tegen de aanval beschermd en hoeft hij geen kaarten weg te leggen.

Het spel is afgelopen als de voorraad puntenkaarten met een waarde van zes op is. Het spel kan ook eerder afgelopen zijn als drie andere kaartenstapel van de voorraad op zijn. De spelers tellen de waarde van de verzamelde puntenkaarten en diegene met de meeste punten heeft gewonnen. Als twee of meer spelers een gelijk puntenaantal hebben is de hoeveelheid geld die ze in bezit hebben beslissend.

 
 • De uitbreidingen van Dominion:   
 • De TOP 11 best verkochte uitbreidingen

 

   1..   2008, Dominion basisspel, autonoom, 500 kaarten

    2.. 2009, Intrige, autonoom, 500 kaarten

    3..2011, Het Achterland, uitbreiding, 300 kaarten

    4.. 2018, Renaissance, uitbreiding, 300 kaarten

    5..2016, Keizerrijken, uitbreiding, 300 kaarten

    6..2009, Hijs de Zeilen, uitbreiding, 300 kaarten

    7..2015, Avonturen, uitbreiding, 400 kaarten

    8..2020, Menagerie, uitbreiding, 400 kaarten

    9..2012, De Donkere Middeleeuwen, uitbreiding, 500 kaarten ( op dit moment uitverkocht, rond april/mei weer leverbaar)

  10..2018, Nocturne, uitbreiding, 500 kaarten

   11..2010, De Alchemisten en Overvloed, uitbreiding, 300 kaarten

 

   12..2010, Welvaart, uitbreiding, 300 kaarten2

  

Dominion Uitbreiding Intrige:

Dominion Intrige is de grote uitbreiding van het meervoudig bekroonde kaartspel Dominion.

Met Dominion Intrige maken de spelers meer interactie met elkaar en zijn en er zijn meer effecten.

Dominion Intrige bevat 500 kaarten te weten 130 geldkaarten, 48 puntenkaarten, 30 vloekkaarten, 258 koninkrijkkaarten 7 blanco kaarten, 26 kaarten om het spel willekeurig samen te stellen en 1 kaart om de algemene aflegstapel aan te geven.

Het spel Intrige is gelijk aan het Basisspel maar met andere koningskaarten, en veel kaarten hebben een keuzemogelijkheid i.p.v. vaste opdrachten.

Dominion Intrige speel je net als andere spellen van Dominion met 2-5 spelers vanaf rond de 7 jaar.

Gemiddelde Speelduur is 30 minuten.
Dominion Uitbreiding Hijs de Zeilen:

Dominion Hijs de Zeilen bevat 300 kaarten, 262 koninkrijkkaarten  waarvan 26 nieuwe koningskaarten (25x10 dezelfde +1x12 dezelfde),11 blanco kaarten en 26 kaarten om het spel willekeurig samen te stellen. 18 bordjes om kaarten op te leggen (3 per speler). 15 metalen embargo fiches en 25 metalen muntstukjes.

De voorbereiding van Dominion Hijs de Zeilen is gelijk aan het basisspel.

Er zijn nieuwe oranje kaarten die altijd blijven liggen tot de volgende beurt en dus nog geen effect op het spel hebben. Na jouw beurt te hebben gespeeld moet je op letten dat  de oranje die niet gespeeld zijn te laten liggen. Alle andere kaarten worden op de stapel gelegd.

Opnieuw een bijzonder leuke mix aan nieuwe koninkrijkkaarten. Alle kaarten hebben bovendien een link naar de zee, piraten of verre landen. Een Dominion spelletje voelt daarmee ook net iets anders aan. Aanrader. Aanrader!

Gemiddelde speelduur is 30 minuten.Dominion Alchemisten & Overvloed:

Dominion de Alchemisten & Overvloed is een uitbreiding met 2 uitbreidingen in één, een combi-doos. DE uitbreidingen zorgen voor nog meer variatie

De uitbreiding Alchemisten bevat 12 nieuwe actiekaarten en een nieuwe geldkaart, de toverdrank. Deze toverkaart geeft je de mogelijkheid om een extra beurt te kunnen spelen met de kaarten van je linker tegenspeler.

De uitbreiding Overvloed bevat 13 nieuwe koningrijkkaarten en 5 speciale prijskaarten. Een aantal koningrijkkaarten geven extra bonussen voor het hebben van handelskaarten. Prijskaarten zijn beloningen die je kunt winnen bij het spelen van de koninkrijkkaart "Toernooi"

Er is van elk van de 5 soorten prijskaarten maar 1 exemplaar, dus wees er snel bij. Maar wees gerust, zijn de prijskaarten op, dan win je toch nog een "Hertogdom".

Zowel Dominion Alchemisten als Dominion Overvloed zijn enkel speelbaar in combinatie met het Dominion basisspel. Je hebt namelijk de overwinnings- en geldkaarten uit een zelfstandige variant van Dominion nodig.

 

 Dominion Welvaart:

Dominion Welvaart zegt het al, en deze uitbreiding zitten extra geldkaarten voor extra rijkdom. Er komen in de uitbreiding Dominion Welvaart meer geldkaarten voor waar je extra standaardkaarten mee kan kopen zoals de platinakaart ( waarde 5 punten ) en Kolonie ( waarde 10 overwinningspunten )

Dominion Welvaart bevat 25 nieuwe koninkrijkkaarten en 2 nieuwe standaardkaarten. Met Dominion Welvaart speel je het thema rijkdom. Er zijn geldkaarten met actiemogelijkheden, kaarten die interactie met geldkaarten hebben en dure, krachtige kaarten.

Dominion Welvaart is uitsluitend te spelen in combinatie met het Dominion Basisspel en Dominion Intrige. Bij Dominion Welvaart heb je de overwinningskaarten en geldkaarten van de beide andere spellen nodig.

Met de uitbreiding Welvaart zijn er meer keuzemogelijkheden in het spel. Met de geldkaarten kan je eventuele acties uitvoeren voordat je de volgende kaart speelt.

 


Dominion Het Achterland:

Dominion Achterland een uitbreiding op het spel Dominion basisspel. Dominion speel je met 2-4 spelers en je moet in het bezit zijn van het basisspel.

Dominion Het Achterland bevat 26 extra koninkrijkkaarten waaronder 20 actiekaarten,3 geldkaarten , 3 overwinningskaarten en 3 reactiekaarten. De nieuwe kaarten geven het spel nog meer variatie  dan er al was! Met de kaarten van Het Achterland kunnen er meteen acties worden uitgevoerd.

Dominion Het Achterland kan uitsluitend worden gespeeld met het basisspel en Dominion Intrige.


Dominion de donkere Middeleeuwen:

Dominion de donkere Middeleeuwen is de zevende uitbreiding van Dominion. Tijd voor luxe is voorbij en het spel geeft Dominion een heel andere beleving.

Dominion De Donkere Middeleeuwen bevat 500 nieuwe kaarten met 35 nieuwe koninkrijkkaarten,  Maar kijk uit, er zitten ook een aantal slechte kaarten bij die je aan de andere spelers kunt geven (Ruïnes), nieuwe kaarten om startlandgoederen te vervangen (Onderdak) en kaarten die je uitsluitend via bepaalde andere kaarten kunt verkrijgen. 

Dominion de Donkere Middeleeuwen speel je uitsluitend in combinatie met Dominion Basis en Dominion Intrige.

 

 • 362 koninkrijkkaarten
 •  actiekaarten 10 van elk
 • 10 x 1 geldkaart
 • 10 x 1 overwinningskaart
 • 20 x 1 actiekaart
 • 10 Ridderkaarten, 1 van elk
 • 35 locatiekaarten
 • 5 ruïnekaarten, 10 van elk
 • 3 onderdakkaarten, 6 van elk
 • 3 andere kaarten

 

 


Dominion Renaissance:

Dominion Renaissance is de 2e grote uitbreiding van de reeks uitbreidingen van het kaartspel Dominion.  Om Dominion Renaissance te kunnen spelen heb je het basisspel van Dominion deckbuildingsspel nodig. Dominion Renaissance speel met 2 projecten waardoor de strategie volledig kan veranderen.

Voorbeeld: Ga je het  Citadel project activeren dan wordt bij elke  beurt de eerste actiekaart die je speelt automatisch nog een keer gespeel. De projecten ( Dominion Renaissance ) zijn goed te combineren met de andere uitbreidingen van Dominion.

Ook bevat Dominion Renaissance Coffers en Villagers

Coffers zijn fysieke munten die je kunt sparen en later kan uit geven.

Villagers zijn actiemunten welke je ook later kan uit geven. Je kan ze dus beiden achterhouden tijdens je beurt. Je kunt de Coffers en de Villagers bewaren tot het einde van het spel om vervolgens toe te slaan.


Dominion Renaissance Uitverkocht!

De verwachte levertijd eind november 2021


Dominion uitbreiding Avonturen:

Dominion uitbreiding Avonturen bevat 400 kaarten, 6 tableaus en 60 fiches. Er zijn 30 nieuwe koningrijkkaarten.  Een aantal van de koningrijkkaarten zijn duurzaam die actief blijven voor de volgende beurten. De reservekaarten die het spel bevat, ook deze kunnen worden bewaard voor een latere beurt. Gebeurteniskaarten, met deze kaarten koop je fiches die de effecten van kaarten wijzigen.

Dominion  Avonturen is uitsluitend te spelen met het basisspel Dominion en Dominion Intrige.

Spelduur van Dominion Avonturen is 30 minuten

 


Dominion uitbreiding Menagerie

Dominion Menagerie is de 13e uitbreiding van het te leuke kaartspel Dominion. Door de vele uitbreidingen zijn er inmiddels 100en kaarten beschikbaar met 1000e mogelijkheden. In Dominion Menagerie staan de dieren centraal, hetgeen niet inhoud dat er alleen maar dierenkaarten in dit spel zijn. Absoluut niet.  In deze uitbreiding kunnen er ook kaarten worden verbannen die toch aan het einde met de puntentelling mee tellen. Aantrekkelijk is het om  landgoederen, provincies en hertogdommen te verbannen. Gelukkig is er een mogelijkheid om verbannen kaarten terug te krijgen. Op het moment dat je een kaart pakt (bijvoorbeeld door hem te kopen) dan mag je alle kaarten van deze soort van je verbanningsbordje pakken en op je aflegstapel leggen.

Er is tevens een nieuwe kaartsoort toegevoegd, de spoorkaarten. Aanrader, gebruik minstens 1 spoorkaart. De spoorkaarten zijn actiekaarten, hiervoor hoef je dus geen koningrijkkaarten te spelen. Op de spoorkaarten staan de acties die je meteen kan en mag uit voeren.

 Dominion uitbreiding Keizerrijken

Dominion Keizerrijken is een grote uitbreiding met 96 fiches en liefst 300 kaarten. De kaarten zijn opgebouwd met verschillende kaarten met bezienswaardigheden waardoor er nieuwe mogelijkheden om extra punten te scoren.

In Dominion Keizerrijken ben je geen koning meer maar een keizer met een eigen stoel.

Grote uitbreiding op het populaire deckbuildingsspel

Deze interessante uitbreiding bevat 96 fiches en liefst 300 kaarten. Daaronder kaarten die je nu koopt en pas later betaalt, stapels met 2 verschillende soorten kaarten, en bezienswaardigheden, die nieuwe mogelijkheden bieden om punten te scoren. Verder komen gebeurtenissen uit vorige sets terug.

Met Dominion: Keizerrijken wordt Dominion weer helemaal anders!

Inhoud :

 

 • 242 koninkrijkkaarten

 

  • 18 gewone, 10 van elk
  • 10 gecombineerde, 5 van elk
  • 4 Kastelen, 2 van elk
  • 4 kastelen, 1 van elk
  • 21 bezienswaardigheidkaarten, 1 van elk
  • 13 Gebeurteniskaarten, 1 van elk
 • 56 overwinningspuntenfiches
 • 40 schuldfiches
 • 24 locatiekaarten
 • spelregels

 


Dominion uitbreiding Nocturne:

Ben jij altijd al een nachtmens geweest en heb je overwogen als vampier door het leven te gaan?

Dit heeft een boel voordelen: je word niet ouder, je ziet je zelf niet in de spiegel en als iemand jouw om een gunst vraagt verander je gewoon in een vleermuis.

Deze leuke uitbreiding van Dominion bevat 500 kaarten en telt 33 nieuwe koningrijkkaarten, Ook zijn er nachtkaarten aan toegevoegd die je meteen na aanschaf kan spelen. Verder vind je erfstukken, die de startkoperkaarten vervangen en lot- en doemkaarten, die gunsten en spreuken uitdelen. Andere nieuwe toegevoegde kaarten geven weer andere kaarten cadeau. Ingewikkeld? Nee absoluut niet, gewoon spelen.

Inhoud:

  • 332 koninkrijkkaarten
   • 10 elk van: Bard, Gezegend dorp, Wisselkind, Schoenmaker, Conclaaf, Crypte, Vervloekt dorp, Huis der zonden, Atelier van de duivel,Druïde, Exorcist, Trouwe hond, Dwaas, Spookstad, Beschermer, Afgodsbeeld, Leprechaun, Klooster, Dodenbezweerder, Nachtwaker, Elfje, Pooka, Plunderaar, Heilig kreupelbos, Geheime grot, Schaapsherder, Skulk, Kwelgeest, Spoorzoeker, Tragische held, Vampier, Weerwolf.
   • 12 exemplaren van Kerkhof
  • 33 locatiekaarten
  • 42 erfstukkaarten
   • 6 exemplaren elk van Vervloekt goud, Geit, Spookspiegel, Geluksmunt, Magische lamp, Weide, Buidel
  • 12 gunsten - Gift van de aarde, Gift van de akker, Gift van het vuur, Gift van het bos, Gift van de maan, Gift van de bergen, Gift van de rivier,Gift van de zee, Gift van de hemel, Gift van het moeras, Gift van de zon, Gift van de wind.
  • 12 Spreuken - Slechte voortekenen, Verzinsel, Jaloezie, Hongersnood, Angst, Hebzucht, Spoken, Sprinkhanen, Ellende, Plaag, Armoede, Oorlog.
  • 3 Zombies - Studerende zombie, Metselende zombie, Spionerende zombie.
  • 66 andere kaarten
   • 13 exemplaren van Duiveltje
   • 12 exemplaren elk van Dwaallicht, Wens
   • 10 exemplaren van Vleermuis
   • 6 exemplaren elk van Geest, Misleid/Jaloers, Ellendig/Dubbel ellendig
   • 1 exemplaar van Verdwaald in het bos
 • 1 sorteerstrook en de spelregels


Bij vragen schroom niet om deze te stellen.

Gebruik hier voor het onderstaande contactformulier