OP DIT MOMENT UITVERKOCHT

 

Everdell Bellfaire is de 3e uitbreiding van Everdell. Deze uitbreiding kan je met maximaal 6 spelers spelen. Dit is ook de enige uitbreiding van  Everdell, alle andere spellen van Everdell speel je met 1-4 spelers.

Het mooie aan deze uitbreiding is dat je het speelbord tegen het hoofdspeelbord aan kan schuiven. Ideaal, je moet wel dan de Ever Tree weg halen. Maar, het spelbord van Bellfaire is niet noodzakelijk. Je kan ook alleen met het hoofdspeelbord spelen en vervolgens de kaarten en tegels naast het hoofdbord leggen i.p.v. op het Bellfaire speelbord.

Deze prachtige uitbreiding is in 2019 uitgebracht .

Het bos van Everdell bestaat 100 jaar en dit moet worden gevierd. Dit worden ook meteen de nieuwe toevoegingen van Bellfaire:

Er worden festiviteiten georganiseerd.

Het toegevoegde spelmateriaal : Spelersborden , Bellfaire Speelbord , Nieuwe Gebeurtenistegel , Garland Beloningstegels , De Markt , Nieuwe Boslocaties , Nieuwe Gebeurteniskaarten , Spelerskrachten , Spelregels voor 5 en 6 spelers

Bellfaire bevat nieuwe boslocaties en boskaarten. De nieuwe boskaarten schudt je door de al bestaande boskaarten.

Ook zijn er 9 nieuwe gebeurteniskaarten, deze zijn iets specialer dan die van het basisspel.

 spelregels

  • kun je alle gebeurtenissen door elkaar schudden en er 4 trekken of;
  • Je kunt 2 originele en 2 speciale gebeurteniskaarten trekken of;
  • Je kunt alleen met 4 speciale gebeurteniskaarten spelen.

Spelerskrachten, ja wat is dit nou weer dachten wij. Met deze kaart krijgt elke speler een bepaalde unieke nieuwe vaardigheden.

Spelerskrachtkaarten zijn bv de Jagers, de Verkenner, de Ontdekkingsreizigers, de efficiënte verzamelaars, de Zwervers en nog 10 meer.

Op elke kaart staat exact vermeld welke unieke vaardigheid jij kan spelen.

 

De extra spelregels voor 5-6 spelers ingesloten.

Hier zijn kleine aanpassingen ;  de spelers krijgen geen arbeiders in de lente, speel altijd met een gelijk aantal gebeurteniskaarten, speel altijd met 7 kaarten i.p.v. met 8 kaarten.

 

Leg al je handkaarten af als je past in de herfst.

Trek kaarten uit de weide als de trek- én aflegstapel leeg zijn.

Trek geen kaarten als de weide, trek- én aflegstapel leeg zijn.

Bij de voorbereiding ontvangen spelers het volgende aantal kaarten:

Spelers 1 en 2: vijf kaarten

Spelers 3 en 4: zes kaarten

Spelers 5 en 6: zeven kaarten

 

Onze conclusie voor Everdell Bellfaire : speel je de uitbreiding met het hoofdspeelbord inclusief het Everdell speelbord heb je een grote tafel nodig. Ruimte is zeker nodig.  Heb je iets minder ruimte geen probleem, zoals hierboven omschreven kan je ook gewoon de uitbreiding op het hoofdspeelbord spelen.

Ons is opgevallen dat het artwork van Everdell echt gaaf is en alle details perfect ingesneden en te herkennen zijn.

Nog even terug te komen naar de toevoegingen van Everdell Bellfaire, hier heb ik het nog niet helemaal uitgebreid over gehad.

De toevoegingen zorgen er wel voor dat het spel net even een andere wending krijgt en je andere mogelijkheden hebt om bv punten te scoren.

Neem even de Spelerskrachten:

Dit zijn niet zomaar kaarten, nee echt unieke kaarten met speciale toevoegingen.  Zoals boven vermeld staat op elke gebeurteniskaart welke toevoeging of set je kan verrichten.

De toegevoegde nieuwe gebeurteniskaarten zijn heel speciaal. De gebeurteniskaarten in Bellfaire zijn beter te onthouden en te halen en maken het spel Everdell net iets gemakkelijker.

In het kort: Everdell Bellfaire maakt Everdell net iets gemakkelijker, maar heeft ook prachtige toevoegingen met meer en andere mogelijkheden.

Wij raden Everdell Bellfaire zeker aan.

 

Everdell Bellfaire kopen


Voor 1-6 speler

Uitbreiding van Everdell

Taal Nederlands
Aantal Spelers 1-6
Leeftijd 10+
Categorie Bordspel Everdell uitbreiding - Strategie
Speelduur ca 60 minuten
Uitgever White Goblin Games
Auteur James A. Wilson

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.