In Everdell Spirecrest gaan wij hiken met onze hikerkonijn, dit doen wij met 1-4 spelers vanaf 14 jaar.

Spirecrest heeft net als de uitbreidingen extra toevoegingen.  Bij deze uitbreiding gaat het om:

Extra speelbord ,  Kaarttegels ,  Ontdekkingskaarten , Weerkaarten , Nieuwe arbeiders.

 

Op het speelbord van Spirecrest zijn de Spirecrest bergen die je onder het speelbord van het basisspel schuift, dus eigenlijk op de plek van de aflegstapel.

Elke speler krijgt een kaarttegel , de rest schudt je door de overige kaarttegels. Op elk bergpad worden zoveel kaarttegels gelegd als het aantal spelers + 1.De kaarten voor de bergtoppen - symbool worden open neergelegd. De ontdekkingskaarten leg je gesloten voor je.

De bijbehorende weerkaarten leg je op de desbetreffende plekken, gesloten. Voordat het spel begint draai je de weerkaart winter om.

Zodra je naar het volgende seizoen gaat zijn dit de volgende stappen :

Kaarttegel nemen , Ontdekkingskaart nemen , Weerkaart omdraaien , Konijnreiziger naar volgende symbool verplaatsen.

Je hikerkonijn ga je bij elk seizoen verplaatsen. Langs de paden vind je kaarttegels waar je er 1 van mag kiezen. In totaal krijg je bij Spirecrest 3 kaarttegels.  Met de kaarten kan je punten scoren. Je begint bij het voorgebergte - symbool , Aan het einde van de winter verplaats je je konijn naar de bergtoppen - symbool, vervolgens naar de bergruggen - symbool. Aan het einde van de zomer ga je je konijn naar de Everdell kaarttegel verplaatsen. Het mooie aan het laatste seizoen is dat je op expeditie gaat.

Je mag je konijn van links naar rechts verplaatsen maar je moet wel de aangegeven kosten betalen. Kan je deze niet voldoen mag je konijn ook niet verder.

Tip: Neem aan het begin van het spel een relatief goedkope kaarttegel.

Naast de paden die je konijn gaat bewandelen liggen ontdekkingskaarten. Elke speler mag er 3 trekken. Deze leg je onder het bergspeelbord. Met deze kaarten kan je weer punten scoren die je misschien wel hard nodig hebt. Ook kunnen deze kaarten je voordeel opleveren tijdens het spel. Er is dus in deze uitbreiding geluksfactoren aanwezig.

Een ontdekkingskaart met een groot boswezen levert je enorme voordelen op. Je mag een houten speelstuk pakken, zet er een zadel en een arbeider op en profiteer hier door het hele spel van

 

Wat ons opviel aan Everdell Spirecrest is het grandioze mooie spelbord. Je leg het speelbord van Spirecrest aan het speelbord van het basisspel van Everdell. Dit past perfect, je ziet een klein kleurverschilletje. Ook hier geldt weer, een grote tafel etc is nodig om beide speelborden erop kwijt te kunnen.

Wij vinden Everdell Spirecrest een prachtige uitbreiding en een perfecte toevoeging op het basisspel. Het spel is strategisch maar bevat ook een aantal geluksfactoren. Het ligt er net aan welke kaarten je trekt en of een strategie kan bedenken of dat je echt mazzel hebt.

Leuke uitbreiding met een mooie artwork en een prachtig speelbord.

 

Everdell Spirecrest kopenTaal Nederlands
Aantal Spelers 1-4
Leeftijd 10+
Spelduur ca 60 minuten
Categorie Everdell Uitbreiding - Bordspel Strategie
Uitgever White Goblin Games
Auteur James A. Wilson

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.