Carcassonne uitbreiding van 999 Games uitgebracht Nederlandstalig.

De Duitse Auteur Klaus - Jürgen Wrede laat er geen gras over groeien en heeft tot nu toe een aantal Carcassonne uitbreidingen tot de top laten stijgen.

Carcassonne speel je met 2-5 spelers vanaf 7 jaar, behalve de 1e uitbreidingen van Carcassonne Kathedralen & Herbergen , deze speel je met max 6 spelers .

Nieuw

18 nieuwe landtegels

Geschikt voor 6 spelers

langere speeltijd door de extra tegels en de extra speler

 

 

In Carcassonne Kathedralen & Herbergen scoor je punten indien je Kathedralen of Herbergen naast een weg hebt gebouwd. Je moet er wel voor zorgen dat de gebouwen zijn afgebouwd anders leveren deze geen punten op.

Het doel van Carcassonne is met deze uitbreiding niet verandert en hetzelfde dan van het basisspel. Door elke beurt een tegel neer te leggen scoor je punten. Zet er nog een Meeple op om het geheel af te maken.

Begin van het spel -

Schud de nieuwe landtegels van de uitbreiding met die van het basisspel. Maak er stapeltjes van zoals je het gewend bent.

Elke tegel met een straat is 1 punt waard. Kan je tussen de tegels een herberg plaatsen zijn de tegels 2 punten waard. Het is trouwens niet bedoeling om er meerdere tussen 1 tegel te plaatsen, dit is nutteloos omdat ze niets extra's  opleveren

Heb je een stad afgebouwd levert dit in het basisspel 2 punten per tegel op. Heb je de stad afgebouwd met 1 of 2 kathedralen leveren de tegels 3 punten op.

 

Al met al kan je met deze uitbreiding meer punten scoren door het plaatsen van de Kathedralen & Herbergen.

Een kleine tip, vergeet niet je steden af te bouwen, je tegenspelers kunnen zo met jouw half afgebouwde stad aan de haal gaan en zullen hiermee de punten scoren.

Je kan ook proberen jouw tegenspeler dwars te gaan liggen om jouw tegels zo te leggen dat de anderen hun steden niet meer kunnen afbouwen.

Speel tactisch

De puntentelling kan je eenvoudig met de bijgeleverde fiches doen. Ideaal, je fiches waar bv 50 / 100 opstaat. Leg deze voor je voor de puntentelling, dat scheelt een boel optellen etc.

Wij vinden de uitbreiding een aanwinst en vinden het leuker dan uitsluitend met het basisspel te spelen.

Speel Carcassonne nu ook met zes spelers met deze uitbreiding.!
Spelers :     2-6
Leeftijd :     7-99

Speelduur  ca 45 minuten

Taal           Nederlands

 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.