Hier zijn we bij de 4e grote uitbreiding van Catan beland, Piraten en Ontdekkers.

Deze uitbreiding is niet te combineren met de andere uitbreidingen maar uitsluitend te spelen in combinatie met het basisspel.

Piraten en Ontdekkers is in 2013 uitgegeven en onwijs populair geworden bij de Catan spelers. Het is een best pittige en moeilijke uitbreiding, ben jij een beginnende speler of speel je met kinderen? Dan raad ik aan om eerst de Zeevaarders, Steden en Ridders en de Kooplieden en Barbaren te gaan spelen.

Hier leer je alle spelregels, leer je hoe je het spel het beste kan opbouwen en welke strategie en tactieken het beste zijn.

Heb je deze vaardigheden onder de knie word het tijd voor deze uitbreiding.

In Piraten en Ontdekkers ga je kennis maken met 3 missies. De eerste is "land in zicht". Bij deze missie worden er nieuwe spelregels geïntroduceerd. Je kan vanaf nu daadwerkelijk met je schip varen en je bouwt je dorpen uit tot havendorpen. Je bent in staat om Kolonisten en goederen in - en uit te laden. Je bent dus in staat om mensen en goederen op te pikken en weer elders af te zetten. Er zijn verschillende mogelijkheden om dorpen te bouwen en je ontvangt beloningen als je nieuw land ontdekt. Het klinkt misschien ingewikkeld, maar dit valt best mee. Als je de regels van Catan goed onder de knie hebt is dit geen probleem.

De andere missies die je gaat spelen, speel je met dezelfde spelregels als de eerste missie van deze leuke en nieuwste uitbreiding,

In Piraten en Ontdekkers krijg je het moeilijk gemaakt door Piraten, hoe kan het ook anders.

Bij deze uitbreiding is tactiek en strategie van groot belang anders kunnen jouw tegenspelers je het vrij moeilijk maken.

Het leuke bij deze nieuwste pittige uitbreiding is, dat je ook hier een extra uitbreiding kan aanschaffen om met maximaal 6 spelers te kunnen spelen.

 

Catan Piraten & Ontdekkers kopen


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.