Clever Dobbelspel van 999 Games

Een doosje met 6 dobbelstenen, allemaal een andere kleur en een scoreblad met vakjes met dezelfde kleuren dan de dobbelstenen.

De dobbelstenen hebben de kleuren

Wit - paars - geel - groen - blauw - rood

Exact deze kleuren vind je ook op het scoreblad.

Clever is een strategisch dobbelspel uitgebracht door 999 Games. Het spel kan gespeeld worden met 1-4 spelers vanaf rond de 8 jaar. Een potje Clever duurt ca een half uurtje.

Het spel verveeld nooit en geen potje is het zelfde.

 

Over het spel :

In elke ronde worden de dobbelstenen 3x geworpen. Tijdens elke gooi kies je 1 dobbelsteen. Je wil altijd zoveel mogelijk hoge getallen in kunnen vullen, is dit niet mogelijk kan je er voor kiezen om een getal door de krassen.

De getallen op een bv blauwe dobbelsteen moet ook op de scoreblad in het blauwe vak staan. Kijk dus goed welke dobbelsteen je apart wilt gaan leggen.

De passieve spelers mogen 1 van de  apart gelegde dobbelstenen  kiezen en op hun scoreblad invullen. Het leuke hieraan is dat elke speler tegelijk aan het spelen is en niemand hoeft te wachten.

Tijdens het spelen kom je er achter dat het bij Clever niet om geluk gaat maar om de juiste keuzes te maken. Het spel verveeld in elk geval nooit.

 

Koop Clever Dobbelspel

Taal Nederlands
Aantal spelers 1-4
Leeftijd 8+
Speelduur ca 30 minuten
Uitgever 999 Games
Ontwerper Wolfgang Warsch
Prijzen Kennerspiel des Jahre 2018 - Golden Geek Award 2018 - Speelgoed van het jaar 2019 - Nederlandse Spellenprijd 2019

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.