Catan Steden en Ridders is de 2e grote uitbreiding van de  Catan reeks bordspellen. Steden en Ridders is een pittige uitbreiding en kan gecombineerd worden met het basisspel met de kunststoffen speelstukken. Indien je in het bezit bent van de houten editie kan je een aanpassingsset aan schaffen waardoor de combinatie wel degelijk mogelijk is. ( deze hebben wij ook in ons assortiment)

Ben jij een Catan speler en wil je graag uitbreiden is dit natuurlijk mogelijk.

De eerste grote uitbreiding is de Zeevaarders, de 2e grote pittige uitbreiding is de Steden en Ridders, de 3e grote uitbreiding is Kooplieden en Barbaren. Deze drie uitbreidingen zijn allen met elkaar en het basisspel te combineren.

Zoals gezegd, is de Steden en Ridders een pittige uitbreiding. Bij dit spel zet je Ridders in om je steden en metropolen te beschermen. Inmiddels heb je geleerd hoe je straten, dorpen en steden moet bouwen. Je weet hoe eilanden te veroveren zijn en er nederzettingen neer te zetten.

In Steden en Ridders bouw je geen dorpen maar begin je met steden te bouwen. De handelswaar die je bij Steden en Ridders krijgt zijn munten en papier. Deze heb je nodig om van jouw stad en metropool te gaan bouwen. De handelswaar krijg je zodra het cijfer van de dobbelsteen overeen komt met de cijfer waar jij je stad hebt neer gezet. Nu is het de bedoeling dat je jouw stad gaat uitbouwen.Elke metropool is 4 punten waard, net anders dan het basisspel en de Zeevaarders. Ook hier heb je strategie nodig maar ook aardig wat geluk. Op de dobbelsteen van Steden en Ridders is er een symbool bij gekomen. Deze bepaald of je ontwikkelingskaarten verdient of dat er het Barbarenschip dichter bij komt.

Word jij gedwarsboomd door het Barbarenschip zal jij je moeten verdedigen met de Ridder. De Ridder krijg je niet zomaar, hier moet je voor betalen, die kosten één erts en één wol. Maar helaas, de Ridder is nu nog niet geactiveerd, hiervoor heb je nog graan nodig.

Het beste is om zo veel mogelijk Ridders te gaan kopen om jouw metropolen te gaan beschermen. Zorg er dus voor dat je genoeg handelswaar hebt verzamelt en bedenk een strategie om metropolen te bouwen en tegelijkertijd Ridders te kopen en te activeren.

Steden en Ridders is net iets pittiger dan het basisspel en de Zeevaarders, maar dit maakt het juist onwijs leuk en spannend.

Ook voor deze uitbreiding geldt dat je met 3-4 spelers kan spelen maar ook met 5-6 spelers.

Speel je dus graag met meer dan 4 spelers schaf meteen ook de uitbreiding voor 5-6 spelers aan.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.