Catan de Zeevaarders is de 1e grote uitbreiding van Catan Basisspel.  Catan de Zeevaarders van de 2e editie met kunststoffen speelstukken is uitsluitend te combineren met het Catan basisspel nieuwe editie, het is dus geen zelfstandig spel.

De zeevaarders bevat scenario's die verschillen van het oorspronkelijke spel Zeevaarders van de 1e editie. Deze nieuwe editie heeft 9 nieuwe scenario's en nog meer variatie. Bij deze uitbreiding bouw je scheepsroutes naar verschillende eilanden. Natuurlijk moet hier wel schepen voor hebben, deze schaf je aan met de grondstoffen hout en wol, van elk heb je hier 1 kaart voor nodig. De spelregels hiervoor zijn bijna gelijk aan die van het bouwen van straten.

De meeste bonuspunten kan je krijgen door het bouwen van nederzettingen op nieuwe eilanden. Hiervoor zorg je er voor dat je genoeg schepen hebt en een strategie hebt hoe zo snel mogelijk een ander eiland te kunnen bereiken zonder gedwarsboomd te worden.

Tijdens het spel kom je er pas achter waar de nieuwe eilanden liggen, hierdoor moet je steeds je strategie weer aan passen.

Ook zit bij Catan de Zeevaarders een tegel bij met een rivierbedding.  Ben jij degene die op deze tegel een nederzetting kan plaatsen? Dan krijg jij een grondstofkaart gratis. Je zal maar net 1 kaart tekortkomen voor een nederzetting op je eiland wat je hebt veroverd.

De spelregels zijn ongeveer gelijk aan de regels van het basisspel met wel extra regels voor de scheepsroutes overwinningspuntenfiches, goudtegels en de zeerover.

Door de Zeevaarders met het Catan basisspel te combineren ontstaan er eindeloze variaties.

Ben jij gek op Catan en wil je meer spanning, uitdaging en strategieën?

Dan is deze uitbreiding en must. Deze uitbreiding kan je spelen met 4 spelers . Wil jij graag met maximaal 6 spelers spelen is dit geen probleem.

Dan is de uitbreiding basis voor 5-6 spelers wel een must. Hier schaf je de uitbreiding van Zeevaarders voor 5-6 spelers nog aan.

Bestel je de spellen als voordeelbundel ben je voordeliger uit. Tevens verzenden wij de spellen vanaf € 30,00 gratis.Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.