Catan Kooplieden en Barbaren, hier zijn wij bij de 3e grote uitbreiding beland. Als het goed is weet jij exact hoe Catan werkt en heb je misschien ook al de uitbreidingen de Zeevaarders en de Steden en Ridders gespeeld.

Zo hebben wij allemaal onze voorkeuren voor welke uitbreiding je het leukst gaat vinden. Houd je van  variatie , strategie en moeilijkheidsgraad? Dan zit je denk ik bij deze uitbreiding best goed.

Wil je spanning in de spelverloop, geluk en strategie zou ik zelf voor Steden en Ridders en de Kooplieden en Barbaren kiezen. De Zeevaarders is net iets gemakkelijker.

Je hebt de mogelijkheid om alle drie uitbreidingen, Zeevaarders, Steden en Ridders en de Kooplieden en Barbaren met elkaar te combineren. Hier heb je wel even een grote tafel voor nodig , de spelborden worden aan elkaar gelegd zodat het spel groot en uitgebreid over de tafel etc komt te liggen.

Kooplieden en Barbaren bevat 4 scenario's waarvan er 2 best moeilijk zijn. Dit geeft meer spanning en creativiteit aan het spel. Wij vinden in Kooplieden en Barbaren een Havenmeester, deze beloond de spelers met nederzettingen en  havenlocaties met punten beloond.

De struikrover, deze beroofd uitsluitend de rijken, denk aan de handelingen van Robin Hood, hiermee te vergelijken.

De 4 scenario's zijn opgedeeld in moeilijkheidsgraden

Van het eenvoudige 'Vissers van Catan', via 'De Trektocht' naar het slotscenario 'Kooplieden & Barbaren', dat qua niveau niet onderdoet voor het pittige 'Steden & Ridders'.

Het gaat hier dus ook om een pittige uitbreiding.

Kort maar krachtig, Kooplieden en Barbaren kan je een gloednieuwe spelervaring geven.

Ben jij een beginnende speler? Dan zou ik eerst kiezen om de  Zeevaarders met het Basisspel te gaan spelen om het spel goed door te krijgen. Ben je handig genoeg kan je beginnen met de Steden en Ridders en de Kooplieden en de Barbaren.

Kies er wel voor, als je van plan bent om uiteindelijk alle spellen te gaan spelen, deze  als voordeelbundel aan te schaffen

Je bent dan veel voordeliger uit en de bundels worden gratis verzonden maar kunnen ook in Zoetermeer worden opgehaald.

Alle uitbreidingen zijn te spelen tot maximaal 4 spelers tenzij je de uitbreidingen voor 5-6 spelers in je bezit hebt. Spel je liever met meer dan 4 spelers is het zeker een aanrader om de uitbreidingen voor 5-6 spelers te kopen. Ook deze zijn gecombineerd in de voordeelbundels.

Om met maximaal 6 spelers te spelen word geluk en strategie heel belangrijk.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.