Catan bordspellen, nog even populair als jaren geleden.

Inmiddels na jaren, is het artwork aangepast naar een nieuwe versie. Bij de oude bordspellen van Catan waren de speelstukken van hout, deze zijn inmiddels aangepast naar kunststof.

De meningen verschillen nogal van de Catan spelers, de ene vind de oude versie veel leuker en handiger, terwijl de andere de nieuwe versie met de kunststoffen look veel leuker en handiger vind. De kunststoffen speelstukken zijn mooier gedetailleerd, dit is een feit.

Het oude artwork is in 2012 vernieuwd naar het nieuwe artwork. Voor de liefhebber van de bordspellen met de houten speelstukken word dit afzien, het artwork gaat langzaam maar zeker uitverkocht worden tot er alleen nog maar de bordspellen met het nieuwe artwork ( kunststoffen speelstukken) te koop zijn.

Om de oude houten en nieuwe kunststoffen editie te kunnen combineren zul je een aanpassingsset moeten aanschaffen. Doe je dit niet en wil je beide spellen combineren is er een hoogteverschil tussen de speelborden. Deze kan je dan niet netjes aan elkaar schuiven, terwijl dit met een aanpassingsset  verholpen kan worden. De kosten zijn het niet, de aanpassingsset is al te koop voor € 9,99.

Heb je dus bv het basisspel in het oude artwork en wil je de uitbreidingen voor 3-4 of 5-6 spelers bij kopen, zal dit kunnen met een aanpassingsset. Op deze manier hoef je dus geen nieuw basisspel aan te schaffen. Een aanpassingsset kan je aanschaffen voor gemiddeld € 9,99.

De aanpassingsset is in 2014 op de markt gebracht om de combinaties tussen de oude en nieuwe versies te vergroten.

Catan word al sinds 1998 vanuit 999 Games op de markt gebracht met de naam Kolonisten van Catan. Het spel, nu net zo geliefd als toen, is meteen een jaar later, in 1999 uitgeroepen tot het spel van het jaar. 

Op dit moment zijn er rond de 27 miljoen Catan bordspellen verkocht, wat een mijlpaal en er komt geen einde aan.  Inmiddels jaren verder, zijn er een aantal uitbreidingen bij gekomen om het bekendste handelsspel ter wereld nog populairder en spannender te maken.

Catan speel je met 3-4 spelers, en je kunt de spellen uitbreiden tot 5-6 spelers.

Uitbreidingen voor 3-4 spelers zijn bv.

Catan Zeevaarders

Catan Steden en Ridders

Catan De legende van de Veroveraars ( een verlengstuk voor de uitbreiding van de Steden en Ridders, deze moet je dus in je bezit hebben wil je deze uitbreiding kunnen spelen)

Catan Piraten en Ontdekkers

Catan Kooplieden en Barbaren

Catan Basis + Piraten en Ontdekkers 3-4 spelers

Catan Schatten , draken en ontdekkingsreizigers

 

5 uitbreidingen voor 5-6 spelers zijn:

Uitbreiding basis

Uitbreiding zeevaarders

Uitbreiding steden en ridders

Uitbreiding kooplieden en barbaren

Uitbreiding piraten en ontdekkers

 

Met de uitbreidingen word het drukker op de eilanden en valt er steeds meer te verhandelen en te veroveren. Speel nu met grotere groepen en familieleden

Let op: als je bijvoorbeeld de scenario’s van de uitbreiding van de Zeevaarders met 5 of 6 spelers wilt spelen, heb je naast de uitbreiding Zeevaarders, het basisspel en de uitbreiding voor 5-6 spelers basisspel ook de uitbreiding Zeevaarders voor 5-6 spelers nodig.

Ook i.v.m. met het 25 jarig bestaan van Catan is er een jubileumeditie uit gegeven. Catan wereldwijde jubileumeditie 25 jaar.

Catan 25 jaar jubileumeditie bevat het basisspel, de uitbreiding zeevaarders en  ook vind je de scenario’s Hawaii en het Iberisch schiereiland in deze doos.

Een geschikte editie om Catan te herontdekken.

Ook is er een Catan Big Box uitgegeven. Deze kan gespeeld worden door beginnende Catan spelers. De editie is uitgebracht in 2019, nog vrij nieuw.

De Big Box bevat:
- Catan Basisspel
- Catan: uitbreiding voor 5 & 6 spelers
- Nieuwe speelborden met regionale scenario’s: New York & Corsica
- Uitbreidingen “Beste vrienden” en “De Helpers”
- Het Catan: Dobbelspel

 

Alle Catan bordspellen, met het nieuwe artwork zijn bij ons te bestellen, idem de 25 jarige editie en de nieuwe Catan Big Box editie. ( deze zijn te spelen tot maximaal 6 spelers)

Je kan de Catan bordspellen, basis en de uitbreidingen in een voordeelpakket aanschaffen en ook los bestellen, als je bv maar 1 of 2 spellen nodig hebt.

Ook hebben wij de aanpassingsset zodat je niet voor extra uitgaven komt te staan omdat je bv het basisspel van het oude artwork hout in je bezit hebt.

 

Een kleine impressie van onze voordeelbundels van Catan .

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.