Dominion Hijs de Zeilen

Dominion Hijs de Zeilen is een uitbreiding voor het populaire deck buildingsspel  Dominion van de 2e editie.

Het kaartspel kan gespeeld met 2-4 spelers vanaf rond de 8 jaar, de spelregels van deze uitbreiding is niet zo heel erg moeilijk.

De speelduur van Hijs de Zeilen is ca 30 minuten.

Ben jij in het bezit van het Dominion basisspel en zoek je een uitbreiding? Dan is dit de beste uitbreiding om mee te beginnen.

 

Open je de doos van Hijs de Zeilen zie je 300 kaarten te weten 262 koninkrijkkaarten, 11 blanco kaarten en 26 kaarten om het spel willekeurig op te vullen. Ook vind je 18 bordjes om je kaarten op te leggen, 3 per speler. Ook heb je nog 15 fiches en 15 muntstukken ( deze voelen net echt, geweldig gemaakt)

Ook valt op dat de kaarten van uitstekende kwaliteit zijn en niet snel "oud"er uit zien.

Er zitten 26 volledig nieuwe koningskaarten in het spel, deze met een gezellig zonnig zeethema. Schrik niet van het aantal kaarten, het lijkt misschien erg veel maar valt reuze mee.

Wat Hijs de Zeilen zo leuk maakt is onder meer de vrolijke zonnige zeekaarten.

Wat bij deze uitbreiding nieuw is zijn de duurzame kaarten die één ronde langer mogen blijven liggen en op deze manier meer voordeel kan op leveren. ( misschien nu een beetje onduidelijk, ik zeg , speel het spel en je begrijpt de regels heel snel)

Ook bij Hijs de Zeilen probeer je een zo sterk mogelijk te formeren, net als bij de andere uitbreidingen.

Hijs de Zeilen speel je met het basisspel van de 2e editie.

Ook kan Hijs de Zeilen mooi gecombineerd worden met de andere uitbreidingen. Je moet wel het basisspel wel in je bezit hebben.Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.