In Targi verzamel je handelswaren zoals dadels, peper & zout om stamkaarten te kunnen kopen. De stamkaarten heb je nodig om overwinningspunten te krijgen.

 

Targi is een spel welke je in 13 rondes uitspeelt of als 1 van de twee spelers stamkaarten heeft gekocht. je speelt Targi vanaf 12 jaar en een potje duurt gemiddeld 60 minuten

Voordat wij het spel gaan uitleggen , wat betekend Targi ? Targi is een Afrikaanse inheemse stam die in de woestijn woont.

Over het spel:

Het speelbord bestaat uit rasters van kaarten. Elke kaart bevat een actie die uitgevoerd kan worden. Elke speler heeft 3 pionnen en 2 stenen. Deze worden ingezet op het moment dat je kaarten wil gaan claimen.

In elke ronde zet je de 3 pionnen op de stamkaarten die jij wil claimen.  Je plaatst de 3 pionnen uitsluitend  op de randkaarten, op deze manier ontstaan er van zelf kruispunten. Op deze kruispunten zet je de stenen.

Op deze manier claim je niet alleen de kaarten maar ook de acties er van.

De 16 randkaarten blijven door het gehele spel liggen, de 9 kaarten in het midden worden steeds vervangen.

Plaats je de pionnen en stenen  zoals boven omschreven kan je per ronde maximaal 5 acties uitvoeren.

Wat nog niet is benoemd is dat er een rover op de randkaarten struint, blijf hier uit de buurt. De rover kan ervoor zorgen dat je in één klap alle punten kwijt bent.

De tegenspeler zet nu zijn / haar pionnen en stenen op randkaarten welke nooit tegenover de andere speler mag staan.

Je kan elkaar dwarsbomen omdat je niet van elkaar weet welke stamkaarten de andere speler wil gaan claimen. Tactisch denken  en reageren is bij dit spel noodzakelijk.

Als je het spel een aantal keren hebt gespeeld begrijp je snel welke stamkaarten en acties het beste zijn om het spel te kunnen winnen. Het spel blijft spannend tot de laatste ronde omdat je nooit weet wat de plannen van je tegenspeler zijn.

Ben je van plan het spel aan te schaffen, probeer dan meerder strategieën uit, het spel gaat zeker niet vervelen i.v.m. de vele acties die je kan uit voeren. Elk potje Targi zal totaal anders verlopen.

 

Targi staat bekroond als beste spel voor 2 spelers

 

Targi kopen

Targi inclusief de uitbreiding kopen 

 

Targi de uitbreiding:

Een spel 1 tegen 1
De prachtige uitbreiding van Targi voor 2 spelers .
De Targia, een vrouw uit de Toeareg, wandelt naar de rover toe en brengt daarbij iets extra’s naar de minder gewilde randgebieden. Als een Targi zich bij haar voegt, zal hij worden beloond. Gaat een Targi naar de zandduinen, dan zal hij ook daar grote voordelen kunnen behalen. Maar je verliest hierbij wel een waardevolle actie. En ook het kostbare water biedt jou extra flexibiliteit en meer variatie in het spelverloop.

Het ontwikkelen van de woestijnstam gaat verder met nieuwe stamkaarten en nieuwe randvelden. En je zult nu nog lastigere beslissingen moeten nemen!
Inhoud van het spelReactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.