Kahuna - een bordspel voor 2 spelers . Een potje duurt ca 40 tot 60 minuten

Het spel is uitgebracht door Kosmos in Duitsland met de bijzonder rare naam "Arabana-Ikibiti"

Herken je deze naam of spel dan weet je meteen welk spel je voor je hebt liggen.

 

Wie word de machtigste Kahuna - Priester ? Het spel speelt zich af rond 12 eilanden. De 12 eilanden vind je op het prachtige spelbord van Kahuna.

Het spel bestaat uit :

1 speelbord

50 Kahunastaafjes ( 25 voor elke speler)

20 Kahunastenen ( 10 voor elke speler)

24 spelkaarten ( elk eiland 2x afgebeeld)

Begin van het spel :

Verdeel de Kahunastaafjes en steentjes, elke speler krijgt 3 kaarten in zijn/haar hand. Leg vervolgens nog 3 kaarten open naast het speelbord.

De overgebleven 15 kaarten worden als trekstapel neergelegd.

De bedoeling is om zoveel mogelijk eilanden met je Kahunastaafjes en steentjes te verbinden. Indien mogelijk kan je alle drie de kaarten op je hand gaan spelen, maar dat hoeft niet. Je mag ook nieuwe kaarten trekken of van de open stapel 1 nemen, wel weer aanvullen. Je mag maximaal 5 kaarten in je handen houden.

Wil je niet spelen trek je dus max 2 kaarten en de tegenspeler is aan de beurt. Kan je één of meerdere kaarten spelen is het de bedoeling dat je de desbetreffende eilanden met elkaar gaat verbinden.

Heb je kaarten in je hand die niet nuttig zijn voor je ronde kan je deze onder de trekstapel leggen en drie nieuwe kaarten trekken in de hoop dat je betere kaarten kan scoren.

Ben jij in staan om de helft van een eiland naar een ander eiland te verbinden heb je deze "voorlopig "in je bezit. Probeer de gehele verbinding op te eisen om slim te spelen.

Heeft je tegenspeler van desbetreffende route een klein aantal staafjes en steentjes liggen kunnen deze worden teruggegeven indien jij meer staafjes en steentjes neer kan leggen. Dikke pech voor je tegenspeler.

Zijn alle kaarten van de trekstapel gespeeld en de drie open kaarten komt er een  puntentelling. Je telt de Kahunastaafjes en steentjes en kijkt wie er de meeste heeft.

Gelijkspel ? Dan wint de speler die bij de laatste ronde de meeste staafjes heeft afgelegd.

 

Let wel, je moet het spel een aantal keren gespeeld hebben om de tactiek goed te begrijpen. Eigenlijk is het helemaal geweldig als je als alleenheerser uit de verf komt. Dit vergt wel geluk en goede kaarten en hierbij de juiste tactiek.

Een spel welke niet snel gaat vervelen.

Heb je het spel goed door kan je het spel in  een half uur uitspelen.

 

Kahuna kopen

 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.