Age of Innovation - wat is het voor een spel, ben benieuwd wat wij kunnen verwachten.

Het is in elk geval een zelfstandig bordspel, een navolger op Terra Mystica van White Goblin Games.

Age of Innovation is door White Goblin Games in het Nederlands in 2023 uitgebracht. Ben jij een liefhebber van Terra Mystica of Expertspellen,  laat dit spel dan niet aan jouw voorbij gaan.

 

Eerst even dit , er zit een module bij dit spel om ook SOLO te kunnen spelen, erg handig. Ons advies, speel eerst de SOLO variant om te zien hoe het werkt en wat de mogelijkheden zijn.

Perfect voor later met tot maximaal 5 spelers te spelen, ten eerste heb je een voorsprong en ten tweede kan je het spel beter uitleggen.

De doos alleen ziet  er al best mooi uit met een gewicht van 3 kg. Als je de doos opent lijkt het best overweldigend zoveel spelmateriaal wat je tegen komt. Maar geloof mij, dit valt achteraf 100% mee.

De kwaliteit van het spelmateriaal is uitstekend, de houten stukken zijn stevig en het karton dik en ook stevig.

Het speelbord is van stevig karton en onwijs kleurrijk, geweldig om te zien

De spelregels helpen je er heel snel uit. Er staat perfect in de Nederlandse taal omschreven hoe en wat te doen, dit in 9 bijlagen.

Gezien het vele spelmateriaal is het erg handig om er voor te zorgen dat je een vrij grote plek vrij maakt om te spelen.

Ben jij bekend met de spellen van Terra Mystica dan zal je overeenkomsten zien en het spel heel snel doorhebben. Heb je geen ervaring met Terra Mystica is dit niet heel erg. Je zal even iets langer nodig hebben om het spel door te krijgen, maar de spelregels helpen je snel verder.

Het doel van het spel:

Gebouwen bouwen en een stad stichten.  Voordat je gebouwen kan plaatsen moet je wel eerst het terrein bewoonbaar maken.

Ook kan er wetenschap ingezet worden om wetenschappelijke status te verkrijgen en bonussen te ontvangen.

Een spelronde bestaat uit drie fases

1 - Inkomsten

2 - Acties

3 - Wetenschap en voorbereiding voor de volgende ronde.

Het spel Age of Innovation speel je in 6 rondes.

 

Voorbereiding - leg het speelbord klaar en sorteer de kaarten en leg ze geordend voor je.

De spelers krijgen in de eerste ronde, 1 fase allemaal nieuwe grondstoffen die tijdens het spel kunnen worden ingezet. Een planningsbordje die elke speler ontvangt laat zien welke grondstoffen welke speler ontvangt.

Stap 1 : elke spelers voert een actie uit zoals zijn terrein geschikt maken om te bouwen., gebouwen neer zetten en deze proberen te verbeteren met de juiste grondstoffen. De wetenschappelijke kaarten zijn er om de 'studenten" wetenschappelijke vooruitgang te bieden.

Age of Innovation telt 6 rondes zoals eerder al benoemd. Zodra de laatste speler zijn 6e ronde heeft gespeeld begint de puntentelling.

Zie spelregels waar en hoe je de meeste punten kunt scoren.

 

Wij hebben hier een strategisch, overzichtelijk maar ook een intuïtief  ( op gevoel spelen) spel is.

Het is heel duidelijk , wij hebben hier een bijzonder spel in handen en merken dat het spel erg veel te bieden heeft. Geen enkel spel is hetzelfde en geen enkel spel zal vervelen.

 

Tip : de meeste punten kun je scoren tijdens de actiefase, de eerste fase dus. Je bent in deze fase in staat om extra grondstoffen vrij te spelen of kan je op basis van de actieve rondescoretegel of je eigen bonustegel tussentijds punten pakken.

Maar let op, als je geen grondstoffen meer hebt moet je passen.

Punten krijg je uiteindelijk voor elk gebied wat er gebouwd is , voor elke wetenschap en elke de grondstoffen worden er punten geteld.

 

Tenslotte inhoud van de doos:

1 speelbord, 1 volgordebord, 48 boeken, 56 terreintegels, 6 boekactietegels, 1 wetenschapsbord, 2 extra innovatieborden, 1 innovatiebord voor het basisspel, 21 stadstegels, 12 volkerenborden,

 

Taal Nederlands
Aantal Spelers 1-5
Leeftijd 14+
Speelduur ca 160 minuten - varieërt
Categorie Opvolger op Terra Mystica - Expertspel | Strategie
Uitgever White Goblin Games
Auteur Helge Ostertag
Jaar uitgifte 2023
EANCode 8718026305888

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.